Oldalak

2012. február 7., kedd

Vega Beigli


Barátnőmtől ajándékba kaptam gyümölcslapokat. Ezeket könnyedén meg lehet tölteni. Mákosra, diósra, kókuszosra.

Mákos: daráljuk meg a mákot, és nyers lekvárral (aszalványtól) vagy mézzel ízesítjük meg. Kevés citromlét is adjunk hozzá. Reszelhetünk hozzá almát is.

Diós: beáztatott és kiszárított diót ledarálunk. Áztatott mazsolával, nyers lekvárral vagy mézzel, és kevés citromlével ízesítjük.

Kókuszos: kókuszreszeléket ledaráljuk, juharsziruppal vagy mézzel édesítjük és citromlével ízesítjük. Adhatunk hozzá áztatott mazsolát.

A megtöltött lapokat felgöngyölítjük és tálalásnál leönthetjük csokoládéval. Amit szintén nagyon egyszerűen elkészíthetünk: karobpor, méz, vagy más természetes édesítő (juharszirup, sztívia, agavé) és kevés méz összekeverve. Ha zsírosabbra szeretnénk tehetünk hozzá kakaóvajt.

Gyümölcslapokat pépesre darált és megaszalt gyümölcsökből kaphatunk. Lásd: Fitt Nők

Köszönöm Nórának a finom lapokat!


Ha tetszik a cikk, oszd meg ismerőseiddel Facebookon!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése