Oldalak

2011. május 20., péntek

2.rész Természetes Élet és Gyógymód

Dr. Edmond Bordeaux Székely: Természetes Élet és Gyógymód második kötet

A második kötet, a levegő, víz, nap, diéta, testkultúra, nemi élet, lélekápolás és a gyógynövények gyógyító hatásáról szól.

A szerző a betegségek okait tárja fel előttünk, megoldást is kínálva étkezésben, gyógynövényekben, és különböző természeti elemek segítsége által.

Hogyan tudunk gyógyulni a levegő, a napfény, a víz áldásos hatása által?

Mire figyeljünk az étkezésnél és a természet erőinek és törvényeinek betartásánál?

Hogyan szabályozhatjuk természetes úton a gyermekáldást?

Hogyan befolyásolja ciklusunkat a nyers táplálkozás, és hogyan tudjuk kiszámítani a termékeny és terméketlen napokat?

Szükség van-e gyógyszerekre és védőoltásokra?

A kozmoterápia gyógynövényei, külön betegségekre megnevezve.

Külön táblázatban megtalálhatjuk szinte az összes ehető növény kémiai összetételét, külön savképző és savmegkötő elemekre bontva.

A könyv végén ismert szerzőktől, művészektől találhatunk a boldogságról, lelki harmóniáról, kötelességtudatról, egészségről értékes szívderítő idézeteket.

A könyv megvásárolható az Ahimsza Jóga központban.

Részletek a könyvből:

„ A közöny és tudatlanság az egészséges élet alapelveinek irányában azonban mégis csak a legfőbb oka közegészségünk siralmas állapotának. ”

„ Ha testünknek több táplálékot adunk, mint amennyi a fenntartáshoz szükséges, akkor annyira túlerőltetjük, hogy életünket rövidítjük meg. Bizony, sokan elfelejtik, hogy nem azért élünk, hogy együnk, hanem azért eszünk, hogy éljünk ”

„ Önmagunkkal harcolni a legnagyobb háború, önmagunkat legyőzni a legszebb győzelem. „

„ A természet törvényeinek ismerete és betartása által könnyebb száz betegséget elkerülni, mint egyet a hivatalos gyógytudománnyal meggyógyítani „

„ Csak egy betegség létezik, de igen sok betegségi tünet van. Csak egy gyógymódja van ezen egy betegségnek és számos tünetnek. Ez pedig a már ismertetett egészséges gyógymód, vagy kozmoterápia. „

„ A terhesség hónapjai alatt alkalmazott kozmoterápiai gyógymód csaknem fájdalommentes (vagy minimális fájdalmakkal járó) szülést biztosít, és teljes biztonsággal veszi elejét minden lehetséges komplikációnak a terhesség 9 hónapja, vagy a szülés alatt. Másodsorban, mint a szülés előtti higiéniának legjobb formája, a kozmoterápiai gyógymód az újszülöttnek is tökéletes vitalitást biztosít, amely a lehető legértékesebb örökség. ”


Végezetül a könyvben is megjelent Puskin idézettel zárnám:

„ A természet folyvást gondoskodik az emberi boldogság legfőbb eszközeiről. Figyeld meg, mint nő a gabona, mint fakad a bimbó; haladj ziháló tüdővel az eke mögött; olvass, gondolkodj, szeress, mert ezek a dolgok, amik az embert boldoggá teszik. „

Másold ki a cikk pontos URL-ét (elérhetőségét) és oszd meg ismerőseiddel Facebookon!

Oszd meg a Facebookon


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése