Oldalak

2010. december 18., szombat

Mandulás Puding

Hozzávalók:

Egy csésze áztatott mandula, egy csésze áztatott datolya, kevés fahéj.

Az áztatott datolyát levével együtt lekvár állagúra turmixoljuk. Ehhez adjuk a jól beáztatott és alaposan leöblített mandulát. Fahéjjal ízesítjük.

Tipp:

Elkészíthetjük más aszalványból is, vagy aszalványok keverékével, Pl: mazsola, füge, datolya. Nekem a datolyás ízlett a legjobban. Ezzel harmonizált a legízletesebben.

Egészségre gyakorolt hatása:

A mandula tartalmaz: B1, B2, B6, E-vitamint, káliumot, kálciumot, magnéziumot, foszfort, vasat, mangánt, cinket. Csökkenti a szív, és érrendszeri megbetegedéseket.

A datolya vértisztító hatású, jó hatással van a légzőszervekre, és változókor, vagy menstruáció idején segíti a hormonháztartás egyensúlyát. B-vitamint, kálciumot, magnéziumot, foszfort, rezet, káliumot, cinket, vasat tartalmaz.

A fahéj emésztésserkentő, étvágyjavító, gyomorerősítő fűszer, nagyon jól illik az édes ízekhez.


Ha tetszik a blog,

kövess Facebookon és Twitteren!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése