Egy csésze áztatott, felkockázott, meghámozott almát az áztatott levével összeturmixoljuk pépes, pudingos állagúra. Ízesítjük vanília rúddal. Kevés fahéjat is szórhatunk bele.
Tipp: Ha nem elég pépes, akkor tegyünk bele útifűmaghéjat.
Az alma héját, csutkáját ne dobjuk ki, hűtőben eláll, vagy napon megszáríthatjuk, és amikor elegendő mennyiség összejön, akkor ebből alma teát lehet készíteni, fahéjjal, szegfűszeggel, gyömbérrel. Melegítő hatása van, és nagyon finom! Édes íze miatt nem kell belerakni sem mézet, sem szirupot.
Egészségre gyakorolt hatása:
Az alma segíti az emésztést, rostjai tisztítják a belet, segít a perisztaltikus mozgásban,szabályozza a vesét, és a májat. A, E, K, C, B6 vitamin, kálium, kálcium, magnézium, folsav, pantothén sav, riboflavin, biotin található benne. Az alma már régóta ismert gyógy-gyümölcs. Használható tisztító kúráknál, diétáknál, és különböző betegségeknél, vese, máj, gyomor betegség, depresszió, álmatlanság. „Naponta egy alma, az orvost távol tartja!”
A vanília egyik közkedvelt fűszerünk. Édes kellemes jellegzetes illatú. Hatása: hormonszint szabályzás, nyugtató, feszültségoldó és nemi vágyat növelő.
A fahéj emésztésserkentő, étvágyjavító, gyomorerősítő fűszer, nagyon jól illik az édes ízekhez.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése