Oldalak

2010. október 21., csütörtök

Majonézes „burgonya” saláta

Hozzávalók:

magmajonéz
csicsóka
vöröshagyma

Én imádtam mindenféle majonézes salátát „órákig” elpepecseltem a fűszerekkel, díszítéssel, hogy minden megfelelő legyen! Az a jó, hogy ezeket el tudom készíteni nyers változatban is, ez nagyszerű!

Majonézt készíthetünk és ebbe belevágjuk a vöröshagymát, és burgonya helyett én csicsókát használtam. A csicsókát is érdemes nagyon vékonyra vágni, így könnyebb elrágcsálni.

Egészségre gyakorolt hatása:

Csicsóka: Fő hatóanyaga az inulin növényi rostanyag. Számos betegség megelőzésében is hatékony mint pl: a különböző szív és érrendszeri megbetegedések, a candidózis, cukorbetegség és gyermekkori asztma.

A vöröshagyma megfázásra, fülfájásra, és gégegyulladásra, és rovar csípésre is használatos. Magyaros ételeink alap ízesítője. Illóolajat, B, C-vitamint, tartalmaz. Csípős ízét az allilszulfid vegyület adja, melynek baktérium ölő hatása van. Bélféregűzésre, vizelethajtásra, vércukorszint csökkentésére is jól bevált „gyógyszer”.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése