Oldalak

2011. november 16., szerda

Káposzta kagyló

Fogadjátok sok szeretettel Molnár Rita receptjét.

Egyedi találmány, és a káposztás kagyló nevet adtam neki. (a fenti képen látszik, hogy miért :o)) Friss, kertben termett permetmentes zöldségekből készült nagyrészt.

Hozzávalók:

káposztalevelek
napraforgómag
fokhagyma
kígyóuborka
zöldhagyma
cukkini
sárgarépa
tárkony
hidegen sajtolt tökmagolaj
himalája só

Elkészítés:

A felkockázott cukkinit, a tökreszelőn lereszelt sárgarépát és uborkát összekevertem, hozzáadtam a felaprított hagymákat és a beáztatott napraforgómagot. Rálocsoltam pár evőkanál hidegen sajtolt tökmagolajat, ez nagyon karakteres ízt ad az ételeknek, és kicsit főtt ízük lesz a nyers cuccoknak tőle :D, szórtam rá himalája sót és kerti szárított tárkonyt, majd összekevertem az egészet. Ezután szép nagy káposztalevelekbe csomagoltam ezt a zöldséges egyveleget, és kagylószerűen összetűztem fogpiszkálóval. Isteni finom az eredmény és csupa egészség! :o)



Ha teszik a cikk, oszd meg ismerőseiddel Facebookon!

Oszd meg a Facebookon

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése