Oldalak

2016. július 29., péntek

Kovászos Uborka

Egy literes üvegbe csináltam, és a csalamádéhoz ettük. Azért ebből se essünk túlzásba, ritkán együk úgy mint a savanyú káposztát.

Összetevők: 6-7 darab kis uborka, fokhagyma, burgonya, só, kapor.

Ezeket bepakoljuk az üvegbe, először pár szem cikkekre vágott burgonyát, és fokhagymát, kaprot, majd uborkákat, és a tetejére ismét kapor, fokhagyma, burgonya. Leöntjük langyos, meleg, sós vízzel, és napra tesszük. Én az ablakba tettem, úgy érlelte meg a nap. 3-4 nap után fogyasztható.

Egészségre gyakorolt hatása:

Uborka gazdag káliumban, vasban, foszforban, kálciumban, nátriumban, szénhidrátokban, A1, B1, B2, B6, C-vitamin. Magas víztartalmú, segíti a vese működést.

Fokhagyma csökkenti a vérzsírt, a vérnyomást, véd a az érelmeszesedés ellen, antibiotikus hatású. Tartalmaz A, B1, B2, C vitamint, magnéziumot, vasat, cinket, mangánt, rezet, káliumot, és szelént. Erős baktérium ölő, fertőtlenítő hatású! (Candida diétánál kiváló!)

A kapor emésztést segítő. Erikától tudjuk, hogy természetes inzulin a hasnyálmirigy számára.

A burgonya A, B, C, K –vitamint tartalmaz. A burgonyával óvatosan, mert magas a cukor tartalma!

Ha tetszik a cikk, oszd meg ismerőseiddel Facebookon!

Oszd meg a Facebookon



1 megjegyzés:

  1. Régi sváb recept,és még szoktunk bele tenni pár szem egész feketeborsot,koriandert,vagy mustármagot is.

    VálaszTörlés