Oldalak

2010. július 17., szombat

Dió fagylalt

Áztatott dió krémesre turmixolva akár tisztított vízzel, akár zab, szója vagy rizstejjel. Önmagában a dióból is tudunk tejet készíteni, ezért ha nincs otthon zab, szója, vagy rizstejünk, vízzel is kitűnően krémes!






Egészségre gyakorolt hatása:


A dió A-, B1-, B2-, és C-vitamin , és kiemelkedő mennyiségű káliumot, foszfort, és kalciumot tartalmaz, emellett nátrium és más fémek is találhatók benne, sőt antioxidánsokat és E-vitamint is nyerhet belőle, aki rendszeresen fogyasztja. Véd a szívbetegségek ellen, mivel telítetlen zsírsavakat tartalmaz és csökkenti a koleszterinszintet. Ahogy arra figyeljünk, hogy ne együnk túl sokat belőle, mert olajos! Megkeverheti a gyomrot.

Mielőtt fogyasztanánk, vagy elkészítenénk, pár órára áztassuk be, hogy az enzim gátlók kioldódjanak. Ez minden magra érvényes
! Ezzel elkerülhetjük a kellemetlen puffadás, égő érzést a gyomorban, és megkíméljük a szervezetünket a felesleges munkától, amit az enzim gátlók okoznának.

Én ezt a három féle fagylaltot egyszerre tálaltam fel a férjemnek, naná, hogy mindegyiket megszerette volna kóstolni, és ízlett is neki! :)

A díszítés után „Mókás fagylalt”-nak neveztem el, mert nekem egy kicsit a Voodoo Vince játékfigura jutott eszembe róla, akinek az egyik szeme gomb, a másik amolyan eldeformált tojásalak, szóval vicces figura. (Ugyanis, ha jól megnézed két szem, és száj mosolyog rád. Ha nem látod, nem baj, végül is nem annak készült, én is csak a díszítés után fantáziáltam)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése