Oldalak

2010. július 8., csütörtök

Cherrys csoki ital


Meggylét készítünk tisztított vízzel, ehhez hozzáadunk pár kiskanálnyi karobport, és kevés mézet, vagy szirupot. Lehűtjük, illetve jégkockával kínáljuk.

Talán a karobpor miatt, nagyon hasonló íze van, mintha valóban alkoholos cherryt innánk. Ezt bátran fogyaszthatják a gyerekek is, és azok is, akik nem szeretnének alkoholt inni, vagy éppen vezetnek.

Ne felejtsük! Az alkohol = cukor! Csupán bódító hatású, élvezeti szer, semmilyen jótékony hatással nincs a szervezetre, sőt, gyengíti, megbetegíti és bódítja azt.



Tipp:


Kakaóport is tehetünk bele.

Egészségre gyakorolt hatása:

A kakaó vérnyomás csökkentő, és antioxidáns! Ám vigyázzunk vele, mert nagyobb mennyiségben dugítja a beleket! Minél tisztább a kakaópor tartalom, minél magasabb arányban tartalmaz kakaót, annál jobb és annál több flavonoid található benne. Cink, réz, króm,kálium, kálcium, magnézium, foszfor, folsav, és B2 vitamin található még a kakaóban.

A karobpor a szentjánoskenyérfa terméséből készül, színében és illatában a kakaóra nagyon hasonló, kicsit édesebb. Zsírtartalma alacsonyabb, és nem dugít annyira, mint a kakaópor. Kálcium tartalma viszont magasabb! Tartalmaz A, B1, B2, B3, B6, C vitamint, kálciumot, vasat, káliumot, nátriumot, foszfort, magnéziumot. Tökéletesen lehet vele helyettesíteni a kakaóport.

Meggy: Magas az A-vitamin tartalma. Ezen kívül B1, B2, C-vitamint is tartalmaz. Gazdag vasban, kálciumban, és magnéziumban. Gyümölcssavakban bővelkedik, főleg almasavban, ez adja kicsit savanykás ízét. Serkenti az emésztést, tisztítja a májat, gyulladás gátló, jó vérszegénység ellen! Leveléből és szárából gyógyteát készíthetünk, mely gyulladás gátló, és enyhíti a köhögést, lázat, és nyugtató hatású.

A méz, A, C, E, B1, B2, B3, B5, B6 vitamint tartalmaz, ásványi anyagokban is gazdag, vas, kálcium, foszfor, magnézium, kálium, nátrium. Antioxidáns. Gyomorfekély, nyombélfekély, gyulladásos megbetegedések esetén érdemes a méz antimikrobiális hatására kiemelt figyelmet fordítani! Csökkenti a depressziót (különösen a hársméz, mely elismert idegcsillapító és fertőtlenítő hatású). fokozza a teljesítő képességet. Együnk mézet, de ne sokat, és ne túl gyakran!

Sztívia egy dél-amerikai gyógynövényből kinyert szirup. A, C, vitamin, cink, rutin, magnézium, vas található benne. Szabályozza a vércukor szintet, ezzel segíti a máj, és a lép működését. gátolja a vírusok, gombák, fertőzések szaporodását.

A juharszirupot az indiánok fedezték fel a juharfa fájából nyerték az édes levét. P, B5, B2, B1, B6, A vitamint, és nagy mennyiségben tartalmaz káliumot, kálciumot, vasat.

Agavé szirup: Mexikói agavé gyümölcsből nyerik. Kálium, kálcium, vas, magnézium, foszfor, nátrium található benne.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése