Oldalak

2011. június 8., szerda

Magyaros babos gombóc


Hozzávalók:

sárgarépa
adzukibab csíra
fehérrépa
zellergumó
zellerzöld
lilahagyma vagy vöröshagyma
fokhagyma
fűszerpaprika
Himalája só
olívaolaj
szójaszósz

A répaféléket, a fent megnevezett zöldjükkel együtt, hagymákkal, és a babcsírával aprítógépben ledaráljuk. Az így kapott alapot befűszerezzük: fűszerpaprikával, Himalája sóval, olívaolajjal, szójaszósszal.

Ízléses gombócokat formázhatunk belőle, és salátaágyon tálaljuk.

Jó étvágyat hozzá!


Egészségre gyakorolt hatása:


A sárgarépa jelentős béta-karotint tartalmaz, melyet a szervezet A - vitaminná alakít, mely erősíti a szemet, immunrendszert, nyálkahártyát. antioxidáns, részt vesz a szabadgyökök károsító hatásának megakadályozásában. Megakadályozza a puffadást, és székrekedést.

Fehérrépa: C és E vitamint karotint és ásványi sókat tartalmaz. Vesetisztító, étvágygerjesztő hatású és gyomorerősítő.

A zellerben C-vitamin, nátrium, kálcium, foszfor, vas, magnézium, és kálium található benne. Erős vízhajtó hatású, serkenti a vesét, vértisztító, és serkenti a nemi vágyat.

Adzuki bab: Jó minőségű fehérje, kiváló vas és C-vitamin forrás.

A lilahagyma C-vitamin bomba, és jelentős mennyiségű B-vitamint is tartalmaz. Immunerősítő, csökkenti a vércukorszintet, remek vízhajtó, jótékony hatással van a vesénkre. És mint minden hagyma féle, fertőtlenítő hatású!

Fokhagyma csökkenti a vérzsírt, a vérnyomást, véd a az érelmeszesedés ellen, antibiotikus hatású. Tartalmaz A, B1, B2, C - vitamint, magnéziumot, vasat, cinket, mangánt, rezet, káliumot, és szelént. Erős baktérium ölő, fertőtlenítő hatású! (Candida diétánál kiváló!)

A Himalája só 250 millió éves, őstengeri só, mely 84 féle ásványi anyagot tartalmaz. Kitermelése kézzel történik. A világ legegészségesebb sója.

Az olívaolaj antioxidánsokban gazdag. E-vitaminja szinte megfelel a bőr alatt található zsír szövetének. Belsőleg csökkenti az LDL koleszterin szintet, szív, és érrendszer védő, antioxidánsokban gazdag, jót tesz a májnak, a bélrendszernek, és izmoknak.


Másold ki a cikk pontos URL-ét (elérhetőségét) és oszd meg ismerőseiddel Facebookon!


Oszd meg a Facebookon

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése