Bevezeto

"Minden igazság három stádiumon megy keresztül: Először kinevetik, Majd erőteljesen ellenzik, Végül pedig mint maguktól értetődő dolgokat fogadják el őket. "
A. Schopenhauer

Vegán Tanfolyam


Szaffina Fűszerkonyha Facebook oldalán heti, napi rendszerességgel új cikkekkel, receptekkel várlak, ott tudtok követni továbbra is! Várlak ott szeretettel! Ott találkozunk!


2018. szeptember 1., szombat

Én mit kaptam a vegán étkezéssel...



Én mit kaptam a vegán étkezéssel? Milyen változásokon mentem keresztül? 🤩 🌈
Már kamaszként is nagyon vonzott az egészséges életmód, és a talpreflexológia, a szervek, vitaminok, minden, ami az egészséghez hozzátartozik… a spiritualitás is, igen, a lelki szellemi fejlődési és habár ez így mind összefügg, most az étkezésre térnék ki. 2005-ben sok tanulmányozás után tértünk át a vegetáriánus étrendre, majd tovább fokozva tudásunkat 2007-ben a nyers vegán étrendre, (okok, hogyan, miért most nem térnék ki, mindenkinek van fájása, vágya, oka, erről már írtam korábban) azóta picit lazítottunk, bio ételeket is megengedünk néha, de röviden leírom miken mentünk mi át. Első súlyveszteség volt, ami később visszajött mindkettőnknél normális súlyra, amit izommunkával lehet formálni. (És igen ettől is lehet hízni, kitapasztaltuk, ha sok magos ételt eszünk, jó hír ez azoknak, akik nem szeretnének súlyt veszíteni.) Simább arcbőr, kerekebb fogak, tiszta nyelv, szebb és erősebb haj, böjtölések és egyéb szellemi tisztulások, megélések, melyek még erősebbé tették a fizikai testünket. Több évig tartó allergia elmúlt, menstruációs görcsök, egyéb nőgyógyászati problémák elmúltak, kb. 10 évet letagadhatunk, és egészségesebbek vagyunk. A finomabb bőr mellett megemlíteném, hogy kevesebb izzadság és az egyéb váladékok is nem kellemetlen szagúak, ezt pl: mindenevőknél én érzem…(maci orrom van 🐻)
Amit megtapasztaltunk, hogy fittebbek vagyunk, szellemileg is nagyobb befogadóképességűek, és sok mindenben segített a táplálkozás, és jó érzés mentálisan is, és emocionálisan is, hogy egyrészt segítünk ezzel az embereknek, másrészt nem esszük meg állattársainkat, védjük a Földünket, és jóval kisebb az ökológiai lábnyomunk is, mint egy mindenevőnek, hiszen a környezetvédelem, a tudatos életmód is, mint ide tartozik. Mert ez nem csak étkezés, legfőképp nem diéta!
Másoknak is láttuk hogyan és mennyit segített. Cukorbetegeknek, rákos betegeknek, allergiásoknak, ízületi bántalmakban szenvedőknek, elhízottaknak, és sorolhatnám…. Ami jó, ha kiegészítjük mindezt holisztikus szemléletmóddal, és kozmoterápiával, és gyógynövények alkalmazásával. És ahogy Jack LaLanne mondta: „A mozgás a király, 💪 a táplálkozás a királyné” 🥦 szóval a testépítés, mozgás sem elhanyagolható! Akármilyen kis mértékben is tudja azt végezni valaki, (mert pl: krónikus betegsége van) A lényeg: nem csodaszer, nem minden betegséget fog és legfőképp nem azonnal fogja azt visszaállítani. Ez természetes életmód, a legtermészetesebb, és idő kell a szervezet regenerálódásának. Én azt mondom, ez egy láb, a betegség gyógyulásához mindig több láb szükséges: fizikai, szellemi, lelki, energetikai, holisztikus, vagyis az egész embert felölelő gyógymód és kezelés. De ez már külön téma….
Végezetül annyi, hogy a legtöbben csak akkor kapnak észbe, ha már nagy a baj….. 😮 😪 Te ne várd ezt meg! Tanulj, képezd magad egészségesre! Átadjuk Neked a tapasztalatainkat, tudásunkat! 🤩 😇

Vegán Tanfolyam:


 Nagy Szaffina 🌀 Spirituális életmód tanácsadó, író


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

"Minden igazság három stádiumon megy keresztül: Először kinevetik,
Majd erőteljesen ellenzik,
Végül pedig mint maguktól értetődő dolgokat fogadják el őket. "


A. Schopenhauer


Nézd meg a Bemutatkozó videómat és az Ajándékaidat!

Hírlevél feliratkozás és Webáruház regisztráció előtt kérlek, kattints IDE!