Bevezeto

"Minden igazság három stádiumon megy keresztül: Először kinevetik, Majd erőteljesen ellenzik, Végül pedig mint maguktól értetődő dolgokat fogadják el őket. "
A. Schopenhauer

Vegán Tanfolyam indul

Vegán tanfolyamunk MOST egy csomagban, 40 % kedvezménnyel rendelhető meg!


Szaffina Fűszerkonyha Facebook oldalán heti, napi rendszerességgel új cikkekkel, receptekkel várlak, ott tudtok követni továbbra is! Várlak ott szeretettel! Ott találkozunk!


2016. július 7., csütörtök

„Boldogságpont”



„Az élelmiszerboltokban a kínált áruk zömét – különösen az előre csomagolt és feldolgozott ételeket – kifejezetten úgy alakították ki, hogy a szükségesnél többet együnk belőlük. Az élelmiszeriparban ezt ”boldogságpontnak” hívják, és dollár milliárdokat ölnek a megtalálásába. A boldogságpont megtalálását eredetileg az üdítő italok piacán vitték tökélyre, azonban azóta kiterjesztették a feldolgozott ételek és italok területére is. A boltokban található ”ételek” (ezek a kaják!) többsége, magas szintű tudósok és matematikusok által irányított laboratóriumokban készül, ahol mérnöki pontossággal adagolják a sót, a cukrot, zsiradékokat, valamint élelmiszer adalékokat, hogy magas nyereséggel kecsegtető termékeket állítsanak elő.” Jessica Ortner – EFT kopogtató módszer könyv bestseller szerzője

„Míg korábban nem ehettél mást, csak ételt, ma ezerszámra találsz ételnek látszó ehető anyagokat a szupermarketekben.” Michael Pollan – „Az étel védelmében, avagy egy evő kiáltványa” c. könyv szerzője

„Azt hiszem, az egészséges étkezés kulcsa az, hogy semmi olyat ne egyél, amit a tv-ben reklámoznak.” Mike Birbiglia – humorista

„A zsírmentes és alacsony zsírtartalmú tartalmú termékek is ártalmasak, mert tele vannak cukorral, és mesterséges összetevőkkel. Az élelmiszergyártók a zsír kivonásakor több cukrot és sót adagolnak, hogy fokozzák a termék ízét. Idetartoznak a zsírszegény joghurtok, salátaöntetek.. mindkét termékcsoport valóságos cukorbomba! Ugyanez a helyzet a diétás szénsavas üdítő italokkal. Egyre inkább felelősségre tehetők a kettes típusú cukorbetegség kialakulásáért. Mivel a mesterséges édesítőszerek sokkal édesebbek a valódi cukornál a testet – átverve – inzulintermelésre sarkallják, ettől azonban lelassul az anyagcsere, tovább gyarapodnak a hasi zsírpárnák, valamint fokozódik az édességek és a keményítő tartalmú ételek – mint pl. a kenyér vagy a tésztafélék – utáni sóvárgás.” Jessica Ortner – EFT kopogtató módszer könyv bestseller szerzője

„Az esszenciális tápanyagok hiányát tested az éhezés egyformájaként értelmezi. A régóta hiányolt tápanyagok bevitelét pedig a következő üzenetként fordítja: „Rendben. Már nem éhezem. Már nincs szükségem hájra. Most már biztonságos soványnak lennem.” Jon Gabriel – a Gabriel módszer c. könyv szerzője

„A megszívlelendő üzenet az, hogy a testünkbe vitt táplálék minősége határozza meg a génfunkciókat, az anyagcserét és az egészséget. Nem egyszerűen súlykérdésről vagy kalóriabevitelről, csökkentésről van szó. Az változtatja meg gyorsan a biológiádat, ha tartalmas, génekre ható, teljes értékű, valódi friss ételeket fogyasztasz, amelyeket magad készítesz el…. nem pedig az éhezés.” dr. Mark Hyman a Vércukormegoldás c. könyv szerzője.



Ha tetszik a cikk, oszd meg ismerőseiddel Facebookon!

Oszd meg a Facebookon





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

"Minden igazság három stádiumon megy keresztül: Először kinevetik,
Majd erőteljesen ellenzik,
Végül pedig mint maguktól értetődő dolgokat fogadják el őket. "


A. Schopenhauer


Nézd meg a Bemutatkozó videómat és az Ajándékaidat!

Hírlevél feliratkozás és Webáruház regisztráció előtt kérlek, kattints IDE!