Bevezeto

"Minden igazság három stádiumon megy keresztül: Először kinevetik, Majd erőteljesen ellenzik, Végül pedig mint maguktól értetődő dolgokat fogadják el őket. "
A. Schopenhauer

Vegán Tanfolyam


Szaffina Fűszerkonyha Facebook oldalán heti, napi rendszerességgel új cikkekkel, receptekkel várlak, ott tudtok követni továbbra is! Várlak ott szeretettel! Ott találkozunk!


2016. március 3., csütörtök

Tavaszias rakott brokkoli


Hozzávalók:

1 fej brokkoli
2 -3 db érett avokádó
1 db édes kápia paprika
1-2 db friss zsenge újhagyma
lenmagolaj
napraforgó magtejföl

Rózsáira szedett, megmosott brokkolikat egy szűrőedénybe tesszük, hogy lecsepeghessen a fölösleges víz. Addig megmossuk az újhagymát, és a piros kápia paprikát és felkarikázzuk. Az avokádókat megmossuk, vékonyan meghámozzuk, és lapokra felszeleteljük. Már csak rétegeznünk kell, a tavaszi íz és szín kavalkádot! Először brokkoli, arra rácsepegtetünk egy kis lenmagolajat, különleges ízét a lecitin adja meg, ami kissé a hal ízére emlékeztet. Arra az avokádólapocskákat, kápia és újhagyma karikákat rétegezünk még rá.



Enyhén meglocsoljuk lenmagolajjal majd ismét egy réteg brokkoli következik.


Tetejére még csepegtethetünk lenmagolajat, ha kívánjuk, és a készítés végén illetve tálalásnál meglocsolhatjuk napraforgó magtejföllel.

Tipp:

Ezek a nagyszerű finom, ropogós tavaszias ízek kissé naturálisak, de pont ettől lesz üde, és friss hatású, én a sózást nagyon nem ajánlanám ennél az ételnél.

De ízesíthetjük plusz inaktív sörélesztővel.

A tavaszias íz hatást a rakott ételünkben még fokozhatjuk akár plusz hozzátevőkkel is, pl: snidling hagyma, petrezselyem levél, spenót levél.

Ha tetszik a cikk, oszd meg ismerőseiddel Facebookon!

Oszd meg a Facebookon

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

"Minden igazság három stádiumon megy keresztül: Először kinevetik,
Majd erőteljesen ellenzik,
Végül pedig mint maguktól értetődő dolgokat fogadják el őket. "


A. Schopenhauer


Nézd meg a Bemutatkozó videómat és az Ajándékaidat!

Hírlevél feliratkozás és Webáruház regisztráció előtt kérlek, kattints IDE!