Bevezeto

"Minden igazság három stádiumon megy keresztül: Először kinevetik, Majd erőteljesen ellenzik, Végül pedig mint maguktól értetődő dolgokat fogadják el őket. "
A. Schopenhauer

Vegán Tanfolyam


Szaffina Fűszerkonyha Facebook oldalán heti, napi rendszerességgel új cikkekkel, receptekkel várlak, ott tudtok követni továbbra is! Várlak ott szeretettel! Ott találkozunk!


2015. augusztus 19., szerda

Gyümölcssaláta


Igazi bomba a nyári esőben vagy akár a melegben. Szezonális gyümölcsökből készíthetünk különfélét, vagy önmagában is fogyaszthatjuk, hiszen minden gyümölcsnek van emésztési ideje, de néha lehet kivételt tenni és élvezni a gyümölcsök íz és szín kavalkádját! 

Én most ezeket kevertem össze: szeder, áfonya, ribizli, nektarin. Olyan gyönyörű a színűk és mennyei finom édes az ízűk!

Egészségre gyakorolt hatásuk:

Szeder:

Vértisztító, hashajtó. Védi a tüdőt és a torkot. Étvágyjavító. Menstruáció idején enyhítő gyümölcs. Karotin, B9-, C- vitamin, kalcium, kálium, mangán található benne.

Áfonya:

Fekete: Gazdag P- vitaminban, ami a C-vitaminnal együttműködve a vérzékenység ellen hat, és érvédő. Érelmeszesedést gátló, illetve megelőző. Hasmenés estén, máj és epebántalmaknál jó regeneráló. Javítja a látást. Menstruáció idején erősíti a testet, és szabályozza a megfelelő vérürítést. Bélfertőzés és húgysav ellen alkalmazható. Baktérium ölő. Csökkenti a szklerózist.

Ribizli: 

Jelentős C-vitamin forrás. B1, B2, B6, E-vitamin, nátrium, kalcium, foszfor, magnézium és a vas található még benne. Savanykás ízét többek között különböző gyümölcs - és egyéb savaknak köszönheti. Kimutattak belőle almasavat, citromsavat, bórkősavat, borostyánkősavat, ecetsavat, oxálsavat. Flavonoidjainak és béta-karotinjának köszönheti tumorellenes hatását. Hashajtó hatású.

Sok C, és B-vitamin található benne. Kálium tartalma jelentős. Magnézium, kálium, nátrium található még benne. Csökkenti a vérnyomást, erősíti a szívet, megakadályozza a székrekedést, segíti az emésztést. A nektarin csupán külsőben tér el, ”szőrös” fajtájától, vitamin, és ásványi anyag tartalma megegyezik az őszibarackéval.


Tipp: leönthetjük szójajoghurttal vagy zabkorpával.

Ha tetszik a cikk, oszd meg ismerőseiddel Facebookon!

Oszd meg a Facebookon

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

"Minden igazság három stádiumon megy keresztül: Először kinevetik,
Majd erőteljesen ellenzik,
Végül pedig mint maguktól értetődő dolgokat fogadják el őket. "


A. Schopenhauer


Nézd meg a Bemutatkozó videómat és az Ajándékaidat!

Hírlevél feliratkozás és Webáruház regisztráció előtt kérlek, kattints IDE!