Bevezeto

"Minden igazság három stádiumon megy keresztül: Először kinevetik, Majd erőteljesen ellenzik, Végül pedig mint maguktól értetődő dolgokat fogadják el őket. "
A. Schopenhauer

Vegán Tanfolyam indul júliusban

Jelentkezz július 31.-ig online 2990 Ft/ vagy 4990 Ft/hó havonta.

Részletekért kattints ide: 


http://szaffinafuszerkonyhaja.blogspot.hu/p/online-tanfolyam.html

Szaffina Fűszerkonyha Facebook oldalán heti, napi rendszerességgel új cikkekkel, receptekkel várlak, ott tudtok követni továbbra is! Várlak ott szeretettel! Ott találkozunk!


2015. január 28., szerda

Úton az önellátás felé


Idestova 7 éve kezdtem alaposabban foglalkozni az engem körülvevő világgal – mondhatjuk úgy ekkor tettem meg az első lépéseket a tudatosodás útján. Hosszú lenne most elsorolni, mi mindent jártam végig, talán érdemesebb azokról beszámolnom, hogy hol tartok most.
Túl azon, hogy a kenyérkereső tevékenységem a fotózás, valamint a film-készítés, ehhez párosul az az önkéntes társadalmi tevékenység, amely az Emberiseg.hu weboldal létében és szerkesztésében csúcsosodik ki. Az oldal célja sem más, mint olyan információkat eljuttatni az emberekhez, amelyekhez más helyekről – kereskedelmi és/vagy közszolgálati média – nem jutnak hozzá. Számos átvett anyag mellett jómagam is rengeteg saját anyagot készítek el. Ezek cikkek, írások, kisfilmek, előadások felvétele.
Ma már elmondható, hogy az oldalt naponta 2000-2500 ember látogatja főleg Magyarországról és a határon túli magyarlakta területekről, de gyakorlatilag tényleg a világ minden tájáról.
Az oldalhoz elengedhetetlenül szükséges, így kapcsolódik is Facebook-oldal és Facebook-csoport is, ahol szintén több ezres tagság gyűlt már össze.
A média-egység harmadik lába az a Youtube-csatorna, amelyre az elmúlt év során több, mint 300 film került fel, és ezekre már több, mint 1,1 millió néző volt kíváncsi. Korábbi csatornánk már 5 milliós látogatottság felett van.

Folyamatosan tájékozódom amiről lehet, így kerültem kapcsolatba a szibériai remetenő, Anasztázia tanításaival is. Ez olyannyira mély nyomot hagyott bennem, hogy 2014 tavaszán könyvet írtam gondolatainak lényegéről, amely 2014 nyarán meg is jelent „Útmutató az Élethez a Föld nevű bolygón” címmel. Ezt követően az elmúlt fél évben 3 országban 21 előadást tartottam, hogy minél több ember megismerhesse ezeket a tudásokat.
Részben Anasztázia hatására, részben spirituális okokból táplálkozási szokásaimat is nagy mértékben átalakítottam, és majdnem 100 százalékban száműztem a táplálkozásomból a hús fogyasztását.
2015 tavaszán rég dédelgetett álmunk valósul meg azáltal, hogy feleségemmel, párommal a budapesti betondzsungelből egy székelyföldi piciny faluba költözünk (Székelydálya 280 lakossal), ahol mi is rálépünk az önellátó gazdálkodás útjára. Nekem, aki az elmúlt 43 évemet városban, azon belül is 26 évet panelban töltöttem, különösen érdekes kihívás lesz ez. Hiszem és vallom, hogy az emberek többségének ismét vissza kellene térnie a természetesebb életmódhoz, közelebb kerülni a földhöz. Sok oka van annak, hogy így döntöttünk. Párom ebben a faluban töltötte szinte a teljes gyermekkorát, és vágyik is vissza szülőföldjére. Én is sokkal jobban érzem magam olyan természetes környezetben, ahol mindennapi kapcsolatban lehetek a növényvilággal, magamnak gondozhatok táplálékul szolgáló növényeket. Amennyire lehet, a közművek szorításából is szabadulni szeretnénk. Az fel sem merül, hogy alkalmazotti munkát vagy állást keressünk új környezetünkben.
Fontos, hogy az, amiről írok, előadásokat tartok, és amikről beszélek az embereknek, ne csupán tartalom nélküli szóáradat legyen, hanem mögöttes hitelességgel bíró létforma is. A világ a példától változik, nem a véleményedtől - tartja a mondás, és ebben én mélységesen hiszek is. Az elmúlt éveket is cselekvésekkel töltöttem.

A jövőben is folytatom ezt, egy újabb irányban. Az, hogy 650 kilométerre leszek Budapesttől, nem jelenti azt, hogy eddigi tevékenységem megszűnik. Az Emberiseg.hu oldal továbbra is élni fog, de immáron kiegészül azzal, hogy hétről hétre kisfilmeken számolok majd be arról, hogyan boldogulunk, hogyan is néz ki egy ilyen nagy változás egy városi ember életében. Terveim szerint bemutatom minden nehézségét és szépségét mindannak, amibe belefogunk. Tudom, hogy sokan törik hasonló dolgon a fejüket, és talán inspiráló, vagy tanulságos lehet számukra majd a mi utunk, a mi példánk. Ez tehát mindenképpen valaminek a kezdete. Valami nagyon jó és szép dolognak a kezdete.

Both Gábor – www.emberiseg.hu

Férfi Héten megnyerheted Both Gábor felajánlását, 
az Útmutató az Élethez a Föld nevű bolygón!
- Anasztázia tanításai c. könyvet -

Szeretnéd megnyerni?

Azok vesznek részt a nyereményjátékunkban, akik megosztják, likeolják, Szaffina Fűszerkonyha oldalt és a FÉRFI HÉT promóját, vagy egy cikket, videót, a FÉRFI HÉTEN belül, Facebookon, és 5 ismerősük üzenő falán is tovább osztják! Bármit megoszthatok az ismerőseitek idővonalán, programot vagy cikket, ami tetszik! Amikor osztotok figyeljetek arra ( főleg a motivációs videóknál) hogy a Fűszerkonyha rövid leírása, vagy linkje benne legyen! Anélkül sajnos nem érvényes a megosztás! DE nagyon - nagyon szépen köszönjük mindenkinek az eddigi részvételt és osztásokat! Várunk benneteket továbbra is a programokon!

Figyelem! Kedves Olvasóink! Most lehetőségetek van, hogy ezen a héten belül kiválasszátok a számotokra legjobban tetsző cikket, videót, témát! A legtöbb szavazatot kapott cikkíró is kap ajándékot! (Őket Február 8-ig lehet likeolni, és az nap este lesz kihirdetve is!) Szavazás: likeold a megjelenő cikket! Aki a legtöbb likeot kapja az győz vasárnap (február 8.ig) estig! 

Ezenkívül, MOST MINDENKINEK lehetősége van elkezdeni online VEGÁN TANFOLYAMUNKAT FÉRFI HÉT alkalmából akciós áron, vagy kérni személyre szabott REGENERÁCIÓS ELEMZÉST kérhet extra kedvezményesen, plusz adunk még hozzá egy MEDITATÍV CD-t is ajándékba! De csak február 1.-ig él ez a lehetőség! (Fizetni ráérsz 8 napon belül, addigra megjön a fizud is :),  csak szólj, rendelj, mert utána teljes áron juthatsz csak hozzá.)

FÉRFI HÉT a Szaffina fűszerkonyhájában.

... Mert egy konyhában sok minden elhangzik és sok minden meg is történhet… : )
Szeretettel várunk!

Ma délután:

Nagy Szaffina, Táplálkozási és Életmód tanácsadó, Előadó, Író a Szaffina fűszerkonyha szerzője, az „Esküvő Tabuk Nélkül” c. könyv szerzője:

„Férfiak kontra Nők! Hol akad el a kommunikáció? Hol kezdődnek a konfliktus ok?”

Holnapi programok:


Dóró Sándor író, megjelent könyve: „Szikrából a tűz”: „Angyali nők” verse

Nagy Szaffina, Táplálkozási és Életmód tanácsadó, Előadó, Író a Szaffina fűszerkonyha szerzője, az „Esküvő Tabuk Nélkül” c. könyv szerzője:

„A férfi lélek tükre”Ha tetszik a cikk, oszd meg ismerőseiddel Facebookon!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

"Minden igazság három stádiumon megy keresztül: Először kinevetik,
Majd erőteljesen ellenzik,
Végül pedig mint maguktól értetődő dolgokat fogadják el őket. "


A. Schopenhauer


Nézd meg a Bemutatkozó videómat és az Ajándékaidat!

Hírlevél feliratkozás és Webáruház regisztráció előtt kérlek, kattints IDE!