Bevezeto

"Minden igazság három stádiumon megy keresztül: Először kinevetik, Majd erőteljesen ellenzik, Végül pedig mint maguktól értetődő dolgokat fogadják el őket. "
A. Schopenhauer

Vegán Tanfolyam


Szaffina Fűszerkonyha Facebook oldalán heti, napi rendszerességgel új cikkekkel, receptekkel várlak, ott tudtok követni továbbra is! Várlak ott szeretettel! Ott találkozunk!


2015. január 26., hétfő

Férfi hét 2015 Ünnepi Nyitás


Köszöntök minden Kedves Férfi és Nő Olvasónkat! Ez a hét immáron 5. alkalommal kerül megrendezésre, ingyenes és igényes programokkal várunk Benneteket, akik már változásra készen álltok, esetleg már ebben is élitek a hétköznapjaitokat!

Miért van szükség Férfi Hétre?

Amikor 2011-ben az első Férfiak Hetét megszerveztük, ugyanaz a gondolat hajtott, mint most is: A Férfiak ünneplése, előtérbe helyezése, rámutatni számukra az egészséghez vezető ösvényre, kicsit többet foglalkozni velük, a fizikai erőnlétükkel, a lelkükkel, és az egész életmódjukkal. Még mindig méltánytalanul kevés a férfiakról, vagy férfiakhoz szóló cikk, tanácsadás, illetve még mindig kevesebben vannak, akik komolyan vennék testük és lelkük megfelelő erőnlétben tartását. Habár egyre több a vegán férfi, egyre több kondi terem telik meg, de az egészség olyan fogalom, amibe szinte mindenki belezavarodik, mindenkinek mást-mást jelent, és ezért nem is könnyű ezt igazán meglelni, megélni, az ösvényen járni.

Célom az a Férfi Héttel, hogy egyre több férfi olvasson bennünket, hogy átértékeljék a valódi EGÉSZSÉG fogalmát, hogy elgondolkozzanak írásainkon, hogy kicsit belekóstoljanak a vegán életmódba, hogy lássák nem is olyan kecske, vagy nyúl dolog ez, inkább prevenció, amit a későbbi öregedésért, testünk természetes vagy épp rendellenes (kifárasztó embertelen sok munka után) hanyatlásáért illetve annak megelőzésért vagy legalább jobbításáért teszünk!

Mindannyian megöregszünk, és meghalunk… na jó, van aki nem öregszik, és fiatalabban, de… meghal…. :) Az itt töltött idő milyensége, az életed, a körülményeid, a hozzáállásod, a fizikai és lelki, szellemi erőnléted, az a nem mindegy! A HOGYAN! Hogyan éled meg a mindennapok valóságát? Hogyan éled le az életed, bármennyi év is adatott? Milyen egészségben? Mennyivel tudsz te hozzájárulni a családodhoz, kollegáidhoz, barátaidhoz? Mert az egészségünkért elsősorban MI VAGYUNK A FELELŐSEK! Ne hátráltassunk másokat, ha nem muszáj, és ne vegyünk el önmagunktól több kínkeserves, fájdalmas időt, ha megtehetjük annak épp az ellenkezőjét!

Ha kell, menjünk el kivizsgálásra, ha kell, változtassunk életmódot, mozogjunk többet, együnk több friss zöldséget, gyümölcsöt, magvakat, csírákat, szeresünk jobban, öleljünk szorosabban, és kezdj el rá térni életedben a helyes útra, ami neked adatott e Földön, amiért te itt vagy, amiért leszülettél! Céljaid megvalósításához erőnlét kell! Nem csak fizikai!

Legyél hát életed bátor harcosa, aki nem csak fizikai izmaitól duzzad az erőben, de tudja tisztítani tudatát meditációkkal, böjtökkel, vérét tiszta, nyers ételekkel, szellemét tudatos egészséges információkkal, és lelkét azzal az empátiával, hogy nem ölsz állatot, és energiáját azzal a mágikus erővel, amit csupán fel kell venni, és használni, mint egy kardot!

Miért épp a fűszerkonyha?

Sokan nem értik mi is történik itt valójában… ez most akkor micsoda? A Fűszerkonyha egy design név, nem árulunk fűszereket, még…. :) Elsősorban nyers vegán receptekre épül, mind saját tapasztalat, saját fotókkal, de olvashattok benne értékes egészségről szóló cikkeket, interjúkat, könyvajánlókat, programokat szemezhettek, ahol általában engem is megtalálhattok, mint kiállító, vagy előadó. Az elmúlt 5 évben készítettünk ételkészítő videókat, hanganyagokat, könyveket, elemzéseket vállalunk, de amire a legbüszkébbek vagyunk azaz egyedülálló összetett Vegán Tanfolyamunk, amely nem csak a nyers vegánizmusról szól, hanem felépíti a szellemi, lelki, energetikai hátteret is! 

Sokan nem értik azt sem, hogy, hogy jön ide más egészség téma, miért nem csak az ételeket mutatjuk be…. Az EGÉSZSÉG egy komplex összetett fogalom! Ahogy te sem vagy egész csupán a fizikai testedtől, úgy a Te egészséged sem lesz pusztán egész, ha max. vegán vagy….Rengeteg a félre értés, a téves eszme, hitrendszerek, a téves út….

Lényeges!!

  • Természetes az, amit a természet kínál! Ennyi! Bármibe kezdesz, ezen az irányon haladj!
  • Attól még hogy vegán vagy, nem vagy sem fejlettebb, sem spirituálisabb társaidnál, ne a gőg szóljon belőled!
  • Ha vegánnak tartod magad, de közben eszel még egészségre káros anyagokat, (fehér liszt, cukor, alkohol, cigaretta) akkor közel sem vagy még egészségesen étkező!
  • Ne félj férfiként sem, hogy csökken az energiád, fogyni fogsz, petyhüdt leszel….. eleinte lehet veszítesz a súlyodból, de természetes erőkkel vissza szerzed azt, és valóban izmot fogsz építeni! És természetes test és egészség tudatot!
  • Ne tarts attól, mint férfi, ha épp most vesztésre állsz az egészségnek mondott fogalomzavarban, és éppen betegségben küzdesz, nem vagy kevesebb, vagy gyengébb…. Állj meg kérlek, és gondold végig az életed! Kérdezd meg magadtól, hogy akarsz élni?
  • Legyen az erőd a szellemedben, a lelkedben, a testedben, és az energiádban! Gondolkozz, érezz tudatosabban, egészségesebben, empátiával gazdagabban más élőlények iránt!
  • Még valami! Mi soha senkit nem erőltetünk, legyen vegán! Mindenkinek a saját útját kell megtalálni! Az erőszak erőszakot szül, szóval olvass minket bátran a jövőben is, itt ilyet nem fogsz találni!

Mert egy konyhában sok minden elhangzik
és sok minden meg is történhet… : )


Na, akkor miről is fog szólni a FÉRFI HÉT?

Olyan személyek írtak Nektek, Férfiaknak üzenetet, akik már ezen az úton haladnak…. Nem mindenki vegán…. de mi nem is csak a vegánokat szeretnénk megfogni írásainkkal! Mivel ahogy azt írtam, az EGÉSZSÉG egy összetett komplex fogalom, így több témát érintünk, mint pusztán az étkezés…. Mindenki más úton jár, és tart az írók között is, remélem tetszeni fog üzenetük.

Remélem, évről-évre egyre több férfihoz eljutunk! Kérek mindenkit, hogy osszátok! Értékes nyereményeket lehet nyerni a megosztók között, sőt most lehetőségetek van szavazni a legjobb cikkíróra is!


Induljon hát a FÉRFI HÉT! Minden reggel motivációval kezdünk! Szavazzatok, likeoljatok és nyerjetek! Gyertek töltsük együtt ezt a hetet, ünnepeljük a férfiakat! Szóljon hozzájuk az üzenetünk ezen a héten! Természetesen a hölgyeket is várjuk szeretettel!

Ha tetszik a cikk, oszd meg ismerőseiddel Facebookon!

Oszd meg a Facebookon












Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

"Minden igazság három stádiumon megy keresztül: Először kinevetik,
Majd erőteljesen ellenzik,
Végül pedig mint maguktól értetődő dolgokat fogadják el őket. "


A. Schopenhauer


Nézd meg a Bemutatkozó videómat és az Ajándékaidat!

Hírlevél feliratkozás és Webáruház regisztráció előtt kérlek, kattints IDE!