Bevezeto

"Minden igazság három stádiumon megy keresztül: Először kinevetik, Majd erőteljesen ellenzik, Végül pedig mint maguktól értetődő dolgokat fogadják el őket. "
A. Schopenhauer

Vegán Tanfolyam indul júliusban

Jelentkezz július 31.-ig online 2990 Ft/ vagy 4990 Ft/hó havonta.

Részletekért kattints ide: 


http://szaffinafuszerkonyhaja.blogspot.hu/p/online-tanfolyam.html

Szaffina Fűszerkonyha Facebook oldalán heti, napi rendszerességgel új cikkekkel, receptekkel várlak, ott tudtok követni továbbra is! Várlak ott szeretettel! Ott találkozunk!


2015. január 30., péntek

Az erőt adó gondolkodás


Amikor elsőre felkérést kaptam arra, hogy életmóddal, egészséges táplálkozással kapcsolatosan írjak egy cikket Szaffina Fűszerkonyhájába, rögtön azt éreztem, hogy ez a terület, maga az egészség sokkal inkább Carmelian feladatai közé tartozik. Viszont a helyes életmód, a tökéletes gondolkodás ugyanúgy szorosan közel áll hozzám is, sőt azonosul is feladataimmal, az általam képviselt értékekkel, így szívesen vállaltam el a feladatot, hiszen számomra mindig öröm, ha erről írhatok, ha bárkinek is segítséget adhatok.
Sokan tették már fel a kérdést számomra, hogy miért nem mindegy, hogyan használjuk elménket, hiszen az nem nyilvánul meg sehol, nem látja senki. Amire a válaszom az volt, hogy ahogyan forog az agyunk, általában úgyis cselekszünk, de ezen túlmenően a gondolatoknak ettől még sokkal mélyebb és erősebb értékekkel bíró jelentése is van. Ezek nagyon nagyban befolyásolják, sőt meg is határozzák életünket, annak bármelyik területét, többek között a párkapcsolatét is.
Ahogy a fizikában is tanulhattuk, minden mozdulat energiát vált ki, a cselekvéseinknek mind-mind megvan a saját energiája, ami ugyanígy létezik a gondolataink esetében is, még akkor is, ha ez jelenleg nem mérhető. A gondolatokat pedig érzetekkel tápláljuk, amelyek töltéseket adnak számukra, annak függvényében, hogy azok milyen értékeket képviselnek, azonosak-e a szeretet rezgéseivel vagy pedig ellentétesek vele. Ezek a rezgések pedig szépen csendben teszik a dolgukat, áthatják a testünk, kihatnak környezetünkre, de befolyásolnak még ezen túl is nagyon sok mindent.
Ahogy mondtam, ami az elmét hatja át, általában az mozgatja a cselekedet is. Példaként említem, ha egy zsúfolt és túlfeszített nap után (mint általában) hazatérünk, már eleve kimerültebbek vagyunk, tudatunkat még sokszor a munkával járó stressz járja át. Természetesen az otthonunkban éppen vacsorát készítő feleség – aki ugyanúgy végezte napközben is a feladatait, foglalkozott a gyerekekkel, takarított, mosott – alig várja hazaérkezésünk, de a belőlünk kisugárzó energiák őt is áthatják. Misem természetesebb, hogy párunk pont ilyenkor fog még egy újabb problémát felvetni vagy próbál rá megoldást találni. Bármennyire is szeretjük, a korábban minket áthatott feszültség negatív energiái teszik a dolgukat, megmérgezik szavainkat, cselekedeteinket és az övét is. Éppen ezért sajnos semmi nem ment meg minket egy veszekedéstől, pedig senki nem ezt akarná (meg kell jegyeznem azt, ha a feleség jól gondolkozik, ami által pozitív energiákat irányít felénk, vagyis egyszóval, ha ő erős, akkor képessé válik a szeretetének energiáival megnyugtatni bennünket, de sajnos nem ez a megszokott dolog.
Ez csak egyetlen példa arra, hogy mit okoz a helytelen gondolkodás, mit okoz az, ha ezt negatív érzetekkel töltjük meg. Képessé válunk barátainkkal nézeteltérésbe keveredni, képesek vagyunk szüleinkkel, testvéreinkkel, de még számunkra idegen személyekkel is olyan elmérgesedett helyzetet teremteni, amit soha nem is kívántunk volna. Miért? Azért, mert rosszul gondolkozunk! Mindig a problémát látjuk magunk előtt, nem pedig a megoldott helyzetet, a probléma által keltett érzeteket használjuk, nem pedig a hitünket, a szeretetünket ahhoz, hogy az az érzet hasson át minket, ami a megoldás esetén is átjárna. Ezzel pedig csupán rombolunk, mert az általunk kiváltott negatív energia erre kényszerít minket. Mindez a gyengeséget mutatja bennünk! Képesek vagyunk sokáig jól működő kapcsolatainkat egy egész életre haragos viszonnyá változtatni.
Nem a rombolásban, nem a pusztításban, nem az addig felépítettek porrázúzásában van az igazi erő, és nem is a feszültségben és az indulatokban, erre bárki képes, ez mind a gyengeség jele. Építeni, életet adni, sikeressé tenni a kapcsolatokat, az a valami! Az igazi erő a szeretetben, a szeretetteljes gondolkodásban van, ha ezt céltudatosan tesszük, akkor mondhatjuk el magunkról, hogy erősek vagyunk. Ha azt látnánk magunk előtt, amit elérni szeretnénk, és éreznénk eközben azt a szeretetet, azt a boldogságot, amit célunk megvalósulásakor éreznénk, akkor igenis építeni tudnánk. Nem véletlenül, hiszen amikor tudatunkat pozitív érzetek járják át, így ugyanilyen energiák vesznek körbe minket, ugyanilyenek áramolnak ki belőlünk és hatják át környezetünket is.
Amikor ez járja át tudatunk, akkor így is cselekszünk, hazatérve kedvesek vagyunk párunkkal, jól el fogunk vele beszélgetni, és az egész este kellemesen fog eltelni. Persze nemcsak a párkapcsolatunkban érhetünk el sikereket a helyes gondolkodással, hanem bármely más területen, munkahelyünkön, a sport terén, de anyagi területünkön is.
Nem kell hozzá semmi más, csak erősnek lenni, legyőzni tudatunkban a negatívumokat, szeretettel tölteni meg azt, pozitívan látni, és csak hagyni, hogy ezek az apró, de igen erős gondolati energiák hagy végezzék dolgukat. Tudom, hogy eleinte még nehezebben megy, előfordulnak visszaesések, de ha odafigyelünk magunkra, akkor előbb-utóbb mindezt megszokjuk, ez az erő lépésről-lépésre részünkké válik, és onnantól kezdve csak sikerre számíthatunk bármely életterületünkön is. Persze ettől sokkal mélyebben is a dolgok fenekére lehet nézni, sokkal mélyebben megismerhetjük a szeretet igaz jelentését is, hogy teljesen tökéletesen is tudjuk használni energiáit gondolatainkon keresztül, de ha már önmagában csak ennyit teszünk, ha képesek vagyunk erőssé válni, akkor már megszépítjük, boldogabbá, sikeresebbé tesszük saját és szeretteink életét is.

Szeretettel:
Cedamus


Férfi Héten megnyerheted Melin Cedamus felajánlását, 
az Az „Élet magazin" két legutóbbi lapszámaSzeretnéd megnyerni?

Azok vesznek részt a nyereményjátékunkban, akik megosztják, likeolják, Szaffina Fűszerkonyha oldalt és a FÉRFI HÉT promóját, vagy egy cikket, videót, a FÉRFI HÉTEN belül, Facebookon, és 5 ismerősük üzenő falán is tovább osztják! Bármit megoszthatok az ismerőseitek idővonalán, programot vagy cikket, ami tetszik! Amikor osztotok figyeljetek arra ( főleg a motivációs videóknál) hogy a Fűszerkonyha rövid leírása, vagy linkje benne legyen! Anélkül sajnos nem érvényes a megosztás! DE nagyon - nagyon szépen köszönjük mindenkinek az eddigi részvételt és osztásokat! Várunk benneteket továbbra is a programokon!

Figyelem! Kedves Olvasóink! Most lehetőségetek van, hogy ezen a héten belül kiválasszátok a számotokra legjobban tetsző cikket, videót, témát! A legtöbb szavazatot kapott cikkíró is kap ajándékot! (Őket Február 8-ig lehet likeolni, és az nap este lesz kihirdetve is!) Szavazás: likeold a megjelenő cikket! Aki a legtöbb likeot kapja az győz vasárnap (február 8.ig) estig! 


FÉRFI HÉT a Szaffina fűszerkonyhájában.

... Mert egy konyhában sok minden elhangzik és sok minden meg is történhet… : )
Szeretettel várunk!

Mai programok:

Motivációs videó :)

Melin Cedamus, író, szeretet, mágia,az emberisegebredese.blogspot.hu oldal szerkesztője,: "Az erőt adó gondolkodás"

„Ambíciótól az értelemig”, filmnézés!

Férfiak véleménye a Vegán Tanfolyamról


Holnapi programok:

Motivációs videó

Kiss Richárd, mentalista: „Manipulációs szubliminális befolyásolás”

Nagy Karesz, táplálkozás, és életmód tanácsadó, a Szaffina fűszerkonyha szerzője,

http://www.szaffinafuszerkonyhaja.blogspot.hu/

http://www.szaffinafuszerkonyhaja.com/

http://www.facebook.com/szaffinafuszerkonyhajacom

„Ősi Regeneráció titka, keleti filozófia nyugaton” videó


Férfiak véleménye a Regenerációs ElemzésrőlHa tetszik a cikk, oszd meg ismerőseiddel Facebookon!
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

"Minden igazság három stádiumon megy keresztül: Először kinevetik,
Majd erőteljesen ellenzik,
Végül pedig mint maguktól értetődő dolgokat fogadják el őket. "


A. Schopenhauer


Nézd meg a Bemutatkozó videómat és az Ajándékaidat!

Hírlevél feliratkozás és Webáruház regisztráció előtt kérlek, kattints IDE!