Bevezeto

"Minden igazság három stádiumon megy keresztül: Először kinevetik, Majd erőteljesen ellenzik, Végül pedig mint maguktól értetődő dolgokat fogadják el őket. "
A. Schopenhauer

Vegán Tanfolyam


Szaffina Fűszerkonyha Facebook oldalán heti, napi rendszerességgel új cikkekkel, receptekkel várlak, ott tudtok követni továbbra is! Várlak ott szeretettel! Ott találkozunk!


2014. március 13., csütörtök

Gyógytorna, hogy a mozgás újra öröm legyen!


„2006-óta dolgozom Veszprémben gyógytornászként. Gyermekkorom óta vonzódtam az egészségügyi pályához, majd saját tapasztalatok miatt választottam ezt a hivatást. A gyógytornász-fizioterapeuta feladata, hogy az adott diagnózis alapján részletes mozgásszervi fizikális vizsgálatot végezzen, és ennek birtokában válassza ki azokat a mozgásformákat, melyek az egyén számára optimálisak és legeredményesebben szolgálják a megelőzést és gyógyulást. A gyógytorna, a mechanoterápia ága, a mozgást, mint terápiás ingert használja fel a létrejött funkciókárosodás elhárítására, és lehetőség szerint ezek megelőzésére.

A gyógytornát szívből ajánlom mindenkinek, akik a fizikai testük jelzéseit figyelve olyan változásokat figyelnek meg magukon, mint pl.: mozgásbeszűkülés, fájdalom, deformitás… stb.

Az általam leggyakrabban kezelt elváltozások: derékfájás, lumbágó, porckorongsérv, gerincferdülés, lúdtalp, balesetek utáni felépülés elősegítése, mozgatószervi műtétek utókezelése…

Tevékenységemet egyéni és csoportos formában is végzem, alkalmanként 45-60 percig. A torna gyakoriságát az egyéni állapot befolyásolja. Az speciális gyógytorna technikák közül sokféle terápiára jogosító továbbképzést is elvégeztem az évek során. A legismertebbek: 1. McKenzie-módszer, mely a gerincproblémák speciális vizsgálati és gyógytorna-kezelési rendszere. Segítségével leggyakrabban a porckorong elváltozásait (kiboltosulás, kitüremkedés, sérv) illetve a karba és lábba sugárzó fájdalmat, zsibbadást kezeljük.

2. Schroth terápia, a gerincferdülés (=oldalirányú görbület) kezelésére. A lányoknál 4x gyakrabban előforduló oldalirányú görbülethez társul legtöbbször a csigolya elfordulása is, aminek következtében a háti és az ágyéki szakaszon púp alakul ki. A terápia lényege, hogy a gerinc maximális aktív nyújtásával elért helyzetben a háromdimenziós légzéssel a törzs csavarodásának visszaállítását érjük el, majd ennek a testhelyzetnek a megtartása melletti izomerősítést és nyújtást alkalmazunk. A gyakorlatok célja a hibás gerincferdüléses tartás korrigálása, a belső testkép normalizálása és a csökkent működésű tüdőterületek aktiválása. A rendszeres kezeléssel, tapasztalataim alapján hosszútávon tartós eredmények érhetők el.

A páciensek szorgalmának és otthoni gyakorlásának köszönhetően a McKenzie-módszerrel általában 1-2 kezelés után jelentős állapotjavulás következik be, míg a Schroth terápiát sokszor évekig kitartóan kell a gyermekeknek végezni otthon és heti 1-2 alkalommal ellenőrző terápiára jönni. Sok esetben csak így lehet az állapotromlást megállítani és visszafordítani, sőt akár a műtét is elkerülhetővé válhat.

Üzenetem a női olvasóknak: figyeljünk a testünk jelzéseire, vegyük komolyan az első apró elváltozásokat is, így a komolyabb egészségkárosodások elkerülhetővé válnak.

Kiváló egészséget és örömteli mozgást kívánok a Szaffina fűszerkonyhája olvasóinak! Kedves Nő Társaim, kérem ne hagyják, hogy a sok egyéb teendő mellett önmagukkal ne tudjanak foglalkozni, mert a testet, a lélek templomát óvni kell! Csak így tud kerek lenni a Világ! ;)

Amennyiben Önben is felmerült az igény a mozgatószervrendszerének karbantartására, kérem forduljon hozzám bizalommal!"

Elérhetőségeim és bővebb információ a tevékenységeimről: www.melindatorna.hu

Kiváló egészséget és örömteli mozgást kívánok a Szaffina fűszerkonyhája olvasóinak!
Őri-Kovács Melinda
gyógytornász

Csütörtökön a folytatásban a „Fogyjunk Együtt Programhoz” lehet csatlakozni. Jó tanulást, hasznos időtöltést, és jó szórakozást kívánunk, nem csak nőknek! :)

Várunk szeretettel!

Oszd meg minél több helyen!

Köszönjük!

Nők Hete részletes programismertető, és videó itt.


Az alábbi ajándékokat adjuk havonta, ha január 31-ig jelentkezel a vegán tanfolyamunkra

Ne hagyd, hogy másokon múljon családod és környezeted egészsége!

Mi a véleményük azoknak, 
akik már részt vettek a Vegán tanfolyamon?
Kattints ide a videókért, és az ajándékokért!



Kíváncsi vagy mit tartalmaz az ételkészítő 1.-es csomag,
és az ételkészítő 2.-es csomag?

Ott leszek veled, a képernyőn keresztül, és segítek, 
hogy elkészíthesd a finomságokat!

Kattints, az ételkészítő 1. csomag és ételkészítő 2. csomag, kedvezményeiért!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

"Minden igazság három stádiumon megy keresztül: Először kinevetik,
Majd erőteljesen ellenzik,
Végül pedig mint maguktól értetődő dolgokat fogadják el őket. "


A. Schopenhauer


Nézd meg a Bemutatkozó videómat és az Ajándékaidat!

Hírlevél feliratkozás és Webáruház regisztráció előtt kérlek, kattints IDE!