Bevezeto

"Minden igazság három stádiumon megy keresztül: Először kinevetik, Majd erőteljesen ellenzik, Végül pedig mint maguktól értetődő dolgokat fogadják el őket. "
A. Schopenhauer

Vegán Tanfolyam


Szaffina Fűszerkonyha Facebook oldalán heti, napi rendszerességgel új cikkekkel, receptekkel várlak, ott tudtok követni továbbra is! Várlak ott szeretettel! Ott találkozunk!


2014. január 6., hétfő

2014 Férfi Hét köszöntő


Szeretettel köszöntök mindenkit a 2014 évi Férfi Hétben!

Miért van szükség férfiakra? Azt hiszem nem csak önmagam, de minden nőtársam nevében elmondhatom, nem pusztán az erőlétük, vagy a szexualitásuk, nemzőképességük miatt szeretjük őket, de velük teljes a világ! A másik pólus, a másik nem, akikben megbújik a feminista érzékenység is, amit mi nők kifejezetten szeretünk. Mert van lelke egy férfinak is. Sőt! Talán minél jobban titkolja egy férfi, és minél erősebbnek mutatkozik a külvilág számára, annál jobban egy érzékeny, szeretnivaló lény lakozik legbelül. Amikor lebetegednek, sokkal érzékenyebbekké, nyűgösebbé válnak, bizonyítási vágyuk óriási, még erő felett is, azt pedig hogy bevallják gyengeségüket messzemenőkig távol áll tőlük. Az egészség, a prevenció pedig még mindig a nő dolga, talán 50 felett egy kicsit jobban odafigyelnek a szívükre, a koleszterinre, a mozgásra, fittségre.

De nem ez a jellemző természetesen mindenkire! Már egyre több férfi nyit az egészség felé vezető úthoz. Érdeklődnek különböző mozgások iránt, jobban megnézik az ételek minőségét, többen kezdenek belevágni főzőtanfolyamokba, talán hogy lenyűgözzék a csajokat…

Szükségét látom megünnepelni a férfiakat ezen a héten, hogy még többen nyissanak az újra, az egészséges táplálkozás felé, ami nem pusztán kimerül a barna kenyér, joghurt és csirkemell filé effektusban, hanem ennél jóval komolyabb tanácsokkal szolgálunk itt a blogon.

Az egészség nem pusztán táplálkozás. Nem egy diéta és nem csak egy fittness bérlet. Az egészség egy tudatos életmód. Fittness mellett sörözni, és cigarettázni, jól teletömni a hasunkat mindenféle koszttal, nem hinném, hogy az egészség felé vezető ösvényhez vezetne….Persze mindenki önmaga tudja mire érett már meg…

Mert az egészségre, az öntudatra, a tudatos életmódra is meg kell érni, fel kell nőni hozzá. Van, akinek ehhez több élet is kevés…

De őszintén remélem, hogy a rendszeresen megtartott Férfiak Hetével idővel sok-sok férfihoz eljut az üzenetünk, még ha annak csak egy-egy kis darabkája is fog eljutni a fülekbe, és meghallják azokat az értékes tanácsokat, üzeneteket, melyeket férfi társaik mondanak nekik, itt rajtunk keresztül, a Szaffina fűszerkonyhájában. Mert egy konyhában sok minden elhangzik és sok minden meg is történhet… : )

Mint ahogy azt megszokhattátok minden évben ezen a héten olyan kiemelkedő férfiakkal foglalkozunk, interjút készítünk, akik sokat tesznek mások egészségért, és önmagukért is, példával járhatnak elő más férfiak számára is. Lényeges, hogy itt nem pusztán üres szavakat, tanácsokat kapnak tőlünk az olvasók, nézők, hanem valódi tapasztalatokra épült igazolt életbeli igazságokat tárunk föl.

Mai vendégem Tuba Gábor Botond, csontrakó, szellem és természet gyógyász, vele beszélgetek férfiakról, masszázsról, mire lehet számítani egy csontkovácsnál, milyen tévhitek, vagy félelmek lehetnek az emberben és egyéb érdekességekről.

Kedden Tuba Gábor Botond élőben megmutatja nekünk milyen a gyakorlatban a csontkovácsolás munkája. Nyújtunk, ropogtatunk, de nem törünk! : )

Szerdán ismert és kedvelt zeneszerzőnk és zenészünk, Kövi Szabolcs jelenik meg nálunk, nagy örömömre! Imádom a zenéjét, és azt hiszem sokan vagyunk így. Zenéje átvisz bennünket egy más világba, átszellemülünk és gyógyít, nyugtat, felfrissít. Négyszemközti beszélgetést láthattok, Szabolcsot úgy, ahogyan egy koncerten tuti nem fogjátok hallani! Beszélgetünk a munkájáról, az életéről, a zenei pályájáról, és egy kicsit zenél is nekünk élőben!

Csütörtökön elviszem a kedves olvasókat, nézőket, egy távolabbi világba, a keleti tanításokba, még hozzá az ősi kínai filozófia irányába! Ez a tan sok mindent elárul az emberi szervezet működéséről, a mai napig ezt a módszert használják keleten az orvosok, ahol azért fizetnek, ha nincs beteg! Legalábbis teljesen más elbírálás működik, mint nálunk az egészségügyben, ahol a minél több recept és beteg számít. Nagy Karesz fog beszélni nekünk röviden, lényegre törően, pontosan mi, hogyan működik, és mit jelent a gyakorlatban ezt a filozófiát átültetni. Ezt a regenerációs elemzést már több mint 800-an lekérték nálunk! Egy elemzés 10-12 oldalnyi terjedelmű, nagyban segít, hogy feltérképezed önmagad egészségügyi állapotát, és mit kell javítanod önmagadon, hogy még egészségesebb légy! Te is lekérheted, a sajátodat itt! Most Férfi Hét alkalmából 50 %-os kedvezményt adunk egész januárban! A Vegán Tanfolyamban megtanulhatod elkészíteni önmagad és családod elemzését is!

Csütörtökön személyesen találkozhattok velem Veszprémben, a Gyógynövényklubban (Március 15. úti Klubkönyvtár), 17 órakor. Előadást tartok, és dedikálom az 1. receptes könyvemet. 

Pénteken Markus Rothkranztól láthatunk egy rövid angol videót, miért érdemes vegánnak lenni! Markus 29 évesen lestrapált, beteges férfi volt, aki miután komoly életmódot váltott, 45 évesen is kicsattanó, fitt, egészséges, szexis ”szívtipróvá” vált. Férfiaknak kitűnő példát mutat, a hölgyeknek pedig szemet gyönyörködtető izmokat. : ) Érdemes megnézni! : )

Szombaton Mahatma Gandhi üzenetét hallhatjuk, a vegetarizmus erkölcsi alapjairól, melyet Bagovinda Swami készített és örökített meg videó formájában, köszönjük neki!

Vasárnap, egyben záró programként, Saint German üzenetét fogjuk tolmácsolni, írott formában, aki mind a mai napig megőrizte fiatalságát. Öntudatra, önuralomra buzdít! Példaértékű az élete!

Itt láthatjátok a rövid összefoglaló videót.



Sokat dolgoztunk azon, hogy jobbá és szebbé, egészségesebbé tegyük a férfiak életét, ezzel a héttel, reméljük velünk tartotok, sok hasznos információt kaptok, jól érzitek majd magatokat, és vigyétek tovább az itt kapott információkat! Osszátok köreitekben, hogy minél több férfihoz eljussanak ezek az információk!

Természetesen nem csak a férfiakat várjuk! És nem csak ezen a héten! Folytatódik tovább a blog, hasznos és értékes információkkal! Sőt, ma délután 16 órakor várlak  a Szinergia Online fórumban! (Ha nem tudsz eljönni, felvétel készül, iratkozz fel a hírlevélre és megkapsz minden információt.)



Január 6.-án, hétfő, 16 órakor webináriumi előadásom lesz, ott is lehet hozzászólni, kérdezni, mivel ez online. Láthatsz és hallhatsz élőben minket! Tehát ezt mindenki elérheti, bárhol is élj a világban, mert interneten keresztül zajlik!

2014. Január 06.-án 16:00-kor várlak a Szinergia Online Fórumban!

Téma: A vegán nyers étkezés

A Fórum elérhető ezen a linken: http://t7.hu/0gby-szinergia-online-forum

Ha számíthatunk, Rád kérlek, jelezd Facebookon!

Felhívnám továbbá a figyelmet, azok számára, akik az újévben új életet kívánnak kezdeni, egy tudatosabb, egészségesebb életet! Várjuk szeretettel azokat, akik elhatározták magukat egy tisztább étkezés, életmód felé. Egész januárban lehet jelentkezni az online Vegán Tanfolyamunkra, kedvezményekkel és ajándékokkal várunk mindenkit!

Induljon hát a Férfi Hét!

Ha tetszik a cikk, oszd meg ismerőseiddel Facebookon!

Oszd meg a Facebookon

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

"Minden igazság három stádiumon megy keresztül: Először kinevetik,
Majd erőteljesen ellenzik,
Végül pedig mint maguktól értetődő dolgokat fogadják el őket. "


A. Schopenhauer


Nézd meg a Bemutatkozó videómat és az Ajándékaidat!

Hírlevél feliratkozás és Webáruház regisztráció előtt kérlek, kattints IDE!