Bevezeto

"Minden igazság három stádiumon megy keresztül: Először kinevetik, Majd erőteljesen ellenzik, Végül pedig mint maguktól értetődő dolgokat fogadják el őket. "
A. Schopenhauer

Vegán Tanfolyam


Szaffina Fűszerkonyha Facebook oldalán heti, napi rendszerességgel új cikkekkel, receptekkel várlak, ott tudtok követni továbbra is! Várlak ott szeretettel! Ott találkozunk!


2013. október 2., szerda

Újra beindul a tök szezon!


Készíthetünk finom ételeket belőle, vagy díszíthetjük vele otthonunkat, készíthetünk Halloween tökmécsest is, holnap láthatjátok a videómat!

Mire is jó a tök?

Gyulladáscsökkentő, vizelethajtó, hashajtó, nyugtató, féregűző. Gyulladáscsökkentő hatása főleg az emésztőrendszerre, a belekre érvényesül. Nehéz emésztés, fekély, vastagbélgyulladás, hasmenés, vagy épp ellenkezőleg székrekedés, veseelégtelenség, álmatlanság, vagy bélparaziták esetében gyógyászati szempontból is alkalmazható. A legjobb erre a hidegen sajtolt tökmagolaj.

Béta-karotint tartalmaz, mely az A-vitamin elővitaminja, ennek köszönheti sárgás színét, akárcsak a sárgarépa. A béta-karotin antioxidáns képességű, jót tesz a bőrünknek, erősíti az immunrendszert, és erősíti a szemünket.

Sárga színe a föld energiáit erősíti, a Föld elemet. Lásd bővebben az öt elem tanánál:


Hogyan készíthetjük el?

Elkészülhet sütve, főve, bár akkor inkább már sütve, héjában. De a legelőnyösebb, és a legegészségesebb, ha nyersen esszük, így megmaradnak benne a fontos vitaminok, és enzimek! A legismertebb a sütőtökkrém leves. Azt hiszem, ezt mindenki ismeri. Mi szelleműző levesnek hívjuk, és nyersen is épp olyan finoman elkészíthető, ha pedig kívánjuk egy kicsit melegebben, rátesszük a radiátorra, így felmelegszik, de nem halnak meg az enzimek, ami lényegében alkotja benne az életet. Készíthetünk még belőle tortát, szintén nyersen, és pudingot, élő változatban. Tökös fasírozottat, vagy tök”főzeléket”, természetesen ezt sem főzzük meg. Ezeket a tökös recepteket videóban megnézheted, és megtanulhatod még időben elkészíteni Halloween-ra, (november 1.) otthon is! Nagyon egyszerűek, és még időben fel tudsz készülni, ha szeretnéd meglepni a családodat, vagy a barátokat nyers finomságokkal!

Holnapi videóban láthatod, hogyan készítjük a Halloween tökmécsest! Tarts velünk!


Ha tetszik a cikk, oszd meg ismerőseiddel Facebookon!

Oszd meg a Facebookon



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

"Minden igazság három stádiumon megy keresztül: Először kinevetik,
Majd erőteljesen ellenzik,
Végül pedig mint maguktól értetődő dolgokat fogadják el őket. "


A. Schopenhauer


Nézd meg a Bemutatkozó videómat és az Ajándékaidat!

Hírlevél feliratkozás és Webáruház regisztráció előtt kérlek, kattints IDE!