Bevezeto

"Minden igazság három stádiumon megy keresztül: Először kinevetik, Majd erőteljesen ellenzik, Végül pedig mint maguktól értetődő dolgokat fogadják el őket. "
A. Schopenhauer

Vegán Tanfolyam


Szaffina Fűszerkonyha Facebook oldalán heti, napi rendszerességgel új cikkekkel, receptekkel várlak, ott tudtok követni továbbra is! Várlak ott szeretettel! Ott találkozunk!


2013. október 30., szerda

Alma és szőlő tea maradványból


Azt tudjuk milyen finom az alma és a szőlő önmagában, vagy préselve, turmixolva, de néha úgy készítjük el, hogy megmaradnak a maradványok, pl: héj, csutka, amit rendszerint kidobunk. Pedig azokban is ott van a vitamin!

Készíthetünk csak alma teát, a megmaradt héjból, és csutkából, felfőzzük pár percig annyi vízzel, amennyi ellepi, és beízesítjük szegfűszeggel, gyömbérrel, és fahéjjal. Ha többféle különböző almafajtának a maradványából készítjük, pl: savanykás, édes, zöld, sárga, piros, még finomabb! Ha pedig édesebbre szeretnénk készíteni, akkor tehetünk bele egy maréknyi mazsolaszemet. Minél kevesebb vízzel főzzük fel, annál sziruposabb lesz. Fedő alatt főzzük, de tényleg csak rövid ideig, ha forrni kezd, vegyük le, és hagyjuk állni még 10-15 percig.



Készíthetjük szőlőmaradványból is. Fele-fele arányban szőlő, és alma maradvány. Isteni finom! Ebben az esetben csak szegfűszeggel és fahájjal ízesítsük. (A gyömbér elég erős, bár kilehet próbálni így is.) Otellóból a legfinomabb! :)

Megjegyzés: Általában héjastól készítjük el a gyümölcsöket, zöldségeket, de alma lereszelésénél, és turmixolásánál héjazzuk, préselésnél, vagy önmagába elharapdálva nem. Turmixolásnál azért héjazom le, mert én nem szeretem a kis héj maradványokat, ezt mindenkire rábízom. Nem is tudja a turmixgép annyira össze turmixolni az almát, hogy valamennyire ne érezzük a héját. Ezt azért részletezem így ki, mert volt már ilyen kérdés.

Továbbá ez főzött tea, és gyógyhatását tekintve, nevezhetnénk gyógyteának is. Noha nyers evők vagyunk, gyógyteákat iszunk, ami háromféle képpen készülhet: áztatás, főzet, forrázat. De legtöbb gyógynövényünket forrázni vagy főzni kell, hogy kijöjjön belőle az értékes hatóanyag. Ezt is azért fejtem ki, mert volt, aki megjegyezte, egy nyers kosztos hogyan ihat gyógyteát.. Nem kommentálnám tovább…

Nézzük mi mindenre is jó az alma és a szőlő!

Az alma segíti az emésztést, rostjai tisztítják a belet, segít a perisztaltikus mozgásban, szabályozza a vesét, és a májat. A, E, K, C, B6 vitamin, kálium, kálcium, magnézium, folsav, pantothén sav, riboflavin, biotin található benne. Az alma már régóta ismert gyógy gyümölcs. Használható tisztító kúráknál, diétáknál, és különböző betegségeknél, vese, máj, gyomorbetegség, depresszió, álmatlanság. „Naponta egy alma, az orvost távol tartja!”

A szőlő tulajdonságai megegyeznek a mazsoláéval, csupán a mazsola jóval magasabb cukortartalmú. A szőlő ideális a belek és vesék kitisztításához, így az őszi böjtöléskor kiváló. Erősíti az idegrendszert, és a rákos megbetegedéseket is gyógyítja. Kívülről szépségpakolásként is szépít!

Ha tetszik a cikk, oszd meg ismerőseiddel Facebookon!

Oszd meg a Facebookon



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

"Minden igazság három stádiumon megy keresztül: Először kinevetik,
Majd erőteljesen ellenzik,
Végül pedig mint maguktól értetődő dolgokat fogadják el őket. "


A. Schopenhauer


Nézd meg a Bemutatkozó videómat és az Ajándékaidat!

Hírlevél feliratkozás és Webáruház regisztráció előtt kérlek, kattints IDE!