Bevezeto

"Minden igazság három stádiumon megy keresztül: Először kinevetik, Majd erőteljesen ellenzik, Végül pedig mint maguktól értetődő dolgokat fogadják el őket. "
A. Schopenhauer


Kattints a részletekért!


Nézd meg a Bemutatkozó videómat és az Ajándékaidat! Hírlevél feliratkozás előtt kérlek, kattints IDE!

2015. december 16., szerda

Narancsleves


Karácsony előtt kaptam ezt a receptet a nővéremtől. Különleges alkalmakra, ünnepekre is kiváló. Kell hozzá, egy kiló édes narancs, egy vaníliarúd, 1 liter gabonatej, szegfűszeg, egész fahéj.

Zabtejet készítettem: 4 - 5 kanál beáztatott zab (minél több kanálnyi a zab, annál krémesebb, tejszínesebb tejet kapunk) tisztított vízzel leturmixolva, és átszűrve. Ennyi mennyiségnél 1 liter tejet kapunk. Tehát feltöltjük annyi vízzel, hogy 1 liternyi tejet kapjunk. Kevés Himalája vagy Parajdi sóval beízesítjük, és kész is a frissen megfejt tejecske. A zabmaradványból finom édességet, vagy fasírozottat lehet készíteni.

Kb: egy kiló édes, lédús narancsot meghámoztunk, és lepréseltünk, ebből 1 liter 100%-os narancslevet kaptunk. Ezt hozzáöntjük a tejhez, és már csak beízesítjük. Szegfűszeggel, egész fahéjjal, egy vaníliarúd kikapart belsejével, sőt a megkapart rudat is beáztathatjuk, így még finomabb lesz a levesünk! Igény esetén lehet hozzá tenni pár csepp sztíviát is.

Hűtőben hagyjuk összeérni az ízeket. Fogyasztás előtt keverjük fel.

Ha tetszik a cikk, oszd meg ismerőseiddel Facebookon!

Oszd meg a Facebookon



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

"Minden igazság három stádiumon megy keresztül: Először kinevetik,
Majd erőteljesen ellenzik,
Végül pedig mint maguktól értetődő dolgokat fogadják el őket. "


A. Schopenhauer


Nézd meg a Bemutatkozó videómat és az Ajándékaidat!

Hírlevél feliratkozás és Webáruház regisztráció előtt kérlek, kattints IDE!