Bevezeto

"Minden igazság három stádiumon megy keresztül: Először kinevetik, Majd erőteljesen ellenzik, Végül pedig mint maguktól értetődő dolgokat fogadják el őket. "
A. Schopenhauer

Vegán Tanfolyam indul májusban

Jelentkezz május 31.-ig online 2500 Ft/ vagy 3000 Ft/hó havonta.

Részletekért kattints ide: 


http://szaffinafuszerkonyhaja.blogspot.hu/p/online-tanfolyam.html

Szaffina Fűszerkonyha Facebook oldalán heti, napi rendszerességgel új cikkekkel, receptekkel várlak, ott tudtok követni továbbra is! Várlak ott szeretettel! Ott találkozunk!


2011. december 5., hétfő

Igazi vagy műfenyő?


Ez a kérdés merült fel nem rég barátnőmmel. Ez a kérdés szinte minden évben felmerül az emberek között, a karácsonyi készülődés közepette. Van, aki ellenzi a műfát, és van, aki épp az igazi fa kivágását ellenzi.

Nos, én sajnálom a fenyőfákat! És igaz, műfenyő is okoz környezetszennyezést, de egyszer megveszed, minőségit, és szépet, és akkor az mindig fa marad! Örökre! Én sajnálom őket! Kivágni pár napért! Legalább Amerikában egy hónapra díszítik fel, mert ugye ott karácsony előtt van hálaadás, egy hónappal előtte, és karácsonyig, illetve vízkeresztig meg is marad. Magyarok mit csinálnak? Feldíszítik 24.-én és láttam sok helyen hogy már 26.-27.-én kidobják.....vagy szilveszter előtt!

Tudom csodálatos a fenyő illata, és szúróssága is gyermeki óvatosságra int, és ez is hozzátartozik, és az enyv illata, és milyen jó fenyőt vásárolni, és minden évben ez egy program, és készülődéshez hozzátartozik! Él, érzed, és olyan jó! De bizony nem egyszer hallottam, hogy a mókus és más állat is bekerült vele együtt a szobába, képzeld el, hogy félhetnek, kicsi szívük majd kiugrik, és elveszítették otthonukat is! Lásd Alvin és a mókusokat:És hát az sem szép látvány és érzés, amikor hullnak a tűlevelek, az enyv folyik, ragad minden, a szőnyeg, és egy idő után már nyűggé válik a karácsonyfa vásárlás is! De mégis csak akkor karácsony a karácsony sok embernek, ha van igazi karácsonyfa, mert a mű csak utánzat. Sokan ezért vesznek minden évben, és nem mondanak le róla. De kérdem én, tényleg megéri a procedúrát, és a nem kevés pénzt, egy-két nap erejéig kiállított fáért? Amit utána kidobnak. A maradék ágakból, amit még fel lehet használni a virágkötők húznak hasznot.

Rengeteg fát vágnak ki amúgy is, az emberek mindenféle kedvtellésére, pl: legelőkre, az állatok miatt, (a húsárét), és minden évben pár napért fenyőfák ezreit vágják ki! Habár ültetnek kifejezetten erre a célra fákat, de még is, pár nap miatt óriási rombolást végzünk! Nem kímélve a pénztárcát sem! Képzeld el, ha ez a sok fa és a pénz is megmaradna a zsebben! Érdekes, hogy amikor faültetésről van szó az emberek sajnálnak kiadni ezer forintot is, ilyenkor meg pár napért kidobnak több tízezer forintot. Úgy gondolom nem ettől lesz a karácsony, karácsony! Lehet fenyő illatú illóolajat is használni!Sok ember még is megveszi, mert a mű nem igazi, csak globálisan nem gondol bele ebbe az egészbe. És pár napért tényleg fölösleges halál ez a fának. Gondolj bele hány évig nevelkedett mire ilyen szép lett! Mi pedig megfosztjuk életétől és Földünket még sok ezer és ezer darab fenyőfától csak azért, hogy egy pár napos kedvtelésünknek eleget tegyünk. Ez borzasztó. Én már a virágokat sem tépem le.

Egy vadász ismerősömmel beszélgettem, aki elmondta a fákat kifejezetten erre a célra ültetik. Így valóban nem is olyan rombolás ez az egész. Igen, valóban. De képzeljük el, mi lenne, ha ezeket sem vágnánk ki? Mennyivel többet tennék környezetünkért? És hát ott van a fa élete! Sokkal okosabb dolog lenne, ha a fákat nem pénzszerzési céllal ültetnénk, hanem egészségünk és bolygónk védelme érdekében!

Ami megdöbbentő, hogy a legtöbb ember azzal érvvel, hogy nem olyan szép a mű. Tehát nem azt mondják, hogy azért nem mert nem igazi, mert nincs illata stb…sőt sok ember szívesen letenné az ezzel járó terheket. Egyszerűen félnek, hogy nem lesz szép a fájuk, és gagyi lesz. És karácsony pedig egyszer van egy évben, és ez a legszebb, legnagyobb ünnepünk…

Nos mi már úgy 6 éve műfenyőt használunk, és gyönyörű! Talán egy-két levélke esett le a 6 év alatt, elenyészően kevés, és olyan mint az igazi!!!! Pont utolsó nap voltunk az üzletben és leárazták 1000 Ft-ra! 120 cm-es! Úgy örültünk neki! Azóta is ez a mi kis fánk!A szüleimnek is már műfenyőjük van. És már a környezetünkben egyre több ember rájön, egy idő után nem lesz mit kivágni, és nem ér ennyi bíbelődést, macerát, pénzt, felhajtást, rombolást, ez az egész! Mert közben elfelejtjük a legfontosabbat, a szeretetet! Mert erről szól az ünnep!

Lehet mélyen kifejtettem, de ez már olyan régóta kikívánkozott belőlem! Szívügyem a fenyőfák megmentése.

Nyugodtan vegyetek műfenyőt, nem fogjátok megbánni, pénzt, időt takarítatok meg, és megmentitek a bolygót, a Ti kis házatok tájékán. Tudom a műanyag is jár szennyezéssel, és lehetne érvelni de az igazi lebomlik, de tényleg fölösleges ennyi fát feláldozni!Nagyon szépen fellehet díszíteni! És a legtöbb fához adnak tartót is. Míg a kivágott fánál ki kell faragni, be kell illeszteni, és aztán be kell állítani, és ott a rizikó, hogy eldől, mert minden évben nem tudsz pont olyat venni, ami pont illik a lakásba és vághatsz és fűrészelsz…..a műfenyőnél tudod mennyi díszt rakhatsz, nem dől el, nem szúr és örök marad, nem szemetelsz, és nincs vele macera!


A ládás fenyők nagyon jó megoldások lehetnek, de úgy hallottam, hogy többségük sajnos nem éli túl a karácsonyt. Nem bírják a nagy meleget. Azért ez még egy jó alternatíva, ha tényleg nem tudtok meg lenni nélküle! Úgy tudom vissza is veszik! Így a pénz is visszajön, és élmény is megmarad!Neked műfenyőd lesz idén, vagy igazi?Ha tetszik a cikk, oszd meg ismerőseiddel Facebookon!


Oszd meg a Facebookon

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

"Minden igazság három stádiumon megy keresztül: Először kinevetik,
Majd erőteljesen ellenzik,
Végül pedig mint maguktól értetődő dolgokat fogadják el őket. "


A. Schopenhauer


Nézd meg a Bemutatkozó videómat és az Ajándékaidat!

Hírlevél feliratkozás és Webáruház regisztráció előtt kérlek, kattints IDE!