Bevezeto

"Minden igazság három stádiumon megy keresztül: Először kinevetik, Majd erőteljesen ellenzik, Végül pedig mint maguktól értetődő dolgokat fogadják el őket. "
A. Schopenhauer

Vegán Tanfolyam


Szaffina Fűszerkonyha Facebook oldalán heti, napi rendszerességgel új cikkekkel, receptekkel várlak, ott tudtok követni továbbra is! Várlak ott szeretettel! Ott találkozunk!


2015. május 7., csütörtök

Te is füvezel?!


Micsoda megdöbbentő kérdés ez?! Jelen esetben a búzafűről van szó. Kevesen, de talán már egyre többen fogyasztják klorofillban gazdag, mélyzöld színű, gyógyító levét.

Miért is lehet szükségünk rá?

A tápanyag hiányos táplálkozás már szinte mindenhol felkiáltó jelszóvá vált. A búzafű olyan ősrégi, természetes táplálékunk, amely szinte mindent felülmúl tápanyagban, vitaminban, ásványi anyagokban, enzimekben. A búzafű lé az egyik leggazdagabb A- és C-vitaminforrás. Gazdag továbbá E, F, K, és B vitaminokban, különösen B17 vitaminban. Kálcium, vas, kálium, nátrium. Rák megelőző, illetve gyógyító hatású. Erősíti, regenerálja az immunrendszert. Duzzad benne az életerő, fiatalító hatású, szellemileg, testileg megújít, felfrissít. Mindenkinek innia kellene ezt a zöld csodát, melyet az anyatermészet alkotott meg számunkra. Ihatjuk is, de beöntést is végezhetünk vele, a belekben így jobban felszívódik, tisztítja a májat, a beleket. Borogatásra, gyulladásos felületre, szemfáradságra is alkalmazható. A növények levelei a napfény energiáit magukba szívják, és ezáltal koncentrált naperőhöz juthatunk!



A klorofill és a hemoglobin szinte megegyezik egymással! A különbség annyi, hogy a klorofill atommagjában magnézium, a hemoglobinban pedig vas található. A klorofillt képes a test vörösvértestté alakítani. A klorofilltól a vér gazdagabb lesz, a test erősebb. Regenerálja a szöveteket, javítja a szívműködést, és a létfontosságú szerveket. Tehát amikor zöld növények leveit isszuk, és különösen igaz ez a búzafű lére, akkor az olyan mintha vérátömlesztést adnál magadnak! És még Drakulának sem kell lenned! : )

Búzafüvet, búzafű, gyümölcs és zöldségprést nagyon kedvező áron kaphatsz MOST tőlem. Csak kattints ide!

Hogyan termesszünk búzafüvet? Minden, amit a búzafűről tudni szeretnél.

Lásd: pénteki Búzafű könyvajánlót.


A búzafüvet mi magunk is termeszthetjük, és vásárolhatjuk is megbízható helyről. A friss búzafű lének nincsen párja! Biztos nagyon kényelmes, és egyszerű bevenni egy búzafű kapszulát, fagyasztott kockák, vagy lé koncentrátumok formájában, és biztos a hatása is mérhető, de a legjobb, a legerősebb mindig a frissen préselt búzafű lében van. Ami már kapszulázott, dobozolt, üveges kiszerelésben kapható, az már valamilyen szinten feldolgozott. Nem állítom, hogy nincs hatása, de ereje kevesebb, mint az azonnali, friss léé. Tehát aki komolyan gyógyulni szeretne, az szerezzen be egy présgépet, Lásd: Biorganik, hosszabb távon ez nagyon jól megtérül, és friss búzafüvet préseljen magának!



Hatása:

Ez szervezettől függő lehet, ám az én saját tapasztalatomat meg tudom osztani. Amikor először ittam, kevesebbet tudtam lenyelni, erős íze van. Ám ami különös, hogy mind az öt ízt (édes, sós, keserű, savanyú, fűszeres) éreztem benne.

Préselés közben egy erőteljes szag ütötte meg az orromat. Ugyanaz a szag, ami a tehénfejés közben, illetve a friss házi tejnél érezhető. Hát persze! Honnan is venné a marha a fehérjét, a B-12 vitamint, és egyéb más ásványi anyagot, vitamint, ha nem a legelőről?! Emlékszem volt olyan hogy, a házi tejben néha megpillanthattunk egy-egy úszó fűszálat is.

"Egy farmer azt mondja nekem: "Nem élhet csupán növényi táplálékkal, mert abban nincsen semmi, amiből a csont fölépülhet"; ezért napja egy részét szinte vallásos áhítattal annak szenteli, hogy szervezetét ellássa a csontok fölépítéséhez szükséges nyersanyaggal, s miközben ekképpen oktat, egész idő alatt ökrei mögött lépked, akik növényi táplálékból épült csontjaikkal vígan húzzák előre őt magát meg súlyos ekéjét."

Még nyers evőként, és rendszeres Zöld turmix ivóként is bizony erőteljesnek éreztem, és fokozatosan szoktattam magam hozzá. Két hét után (persze azonnal lehet érezni az energiát) éreztem az igazi nagy áttörést. Azonnal is lehet érezni, hogy ez csuda jó, feltölt, és eltelít. Engem egy-két órára teljesen eltelít, nem vagyok éhes. Folyamatosan növeltem az adagot, és ma már egy deci sem okoz nehézséget, na persze nem úgy iszom, hogy egy húzásra, mint faluban a pálinkát : )

Két hét után éreztem azt, hogy igen, ez nekem kell! Többet dolgoztam, még is kevésbé voltam fáradt. A szemeim többet bírtak, pl: olvasás szemüveg nélkül, éreztem, hogy tisztulok, a bőrömön, energikusabbá váltam, (most akik ismernek, kérdezhetik: Te jó ég, ennél is energikusabbá?!) kevesebb alvás is elég, (de azért betartom a 8 órát és a korai fekvést, korai felkeléssel : ) könnyebben végeztem el a nyújtó gyakorlataimat. Ha kimarad, (mert éppen annyit ittam, hogy elfogyott és várok a következő adagra) hiányzik, érzem, hogy szervezetem kívánja. Ez nem jelenti azt, hogy függőséget okoz, teljesen természetes, a szervezetre gyógyító, regeneráló hatással van.

De amikor már azon kapod észbe magad, hogy sétálás közben is a füveket nézegeted, vajon ehető-e, akkor sürgősen be kell szerezned a búzafüvet! : )

Hasonló hatást érezek még a AFA alga szedésénél is, de ahogy Ann Wigmore is említette: a friss búzafű lével összehasonlítva kevesebb bennük az életerő. (Érti ezt szinte minden zöldségre és gyümölcsre, és egyéb más táplálék kiegészítőkre is.)

Teljes szívemből ajánlom mindenkinek a búzafű frissen préselt levének fogyasztását! Hűtőbe ne tároljuk, azonnal igyuk meg, akár kortyolgatva, mert oxidálódik, és gyorsan veszít az értékes anyagaiból.

A hét kérdése: Te is füvezel?!


Másold ki a cikk pontos URL-ét (elérhetőségét) és oszd meg ismerőseiddel Facebookon!

Oszd meg a Facebookon

9 megjegyzés:

  1. Szia Szaffina! Igen, én is füvezek! :) és tényleg igényli a szervezet, mert van néha, hogy egy-két napra kifogyunk, pedig én folyamatosan vetek és aratok (három balkonládában vetésforgó van). Én is teljesen jóllakok vele, reggelire megiszom, és utána 2 óráig nem vagyok éhes. Bár én egyben felhörpintem, mint a pálinkát :) mert az ízét még teljesen nem tudtam megszokni, holott már szinte egy éve iszom. Van, amikor simán lemegy, de van, amikor összeborzongok tőle. De utána meg jó érzés.... Én általában fél decit szoktam inni. Én is csak ajánlani tudom mindenkinek!

    VálaszTörlés
  2. szia szaffina!

    Én is iszom a búzafűlevemet, majdnem minden nap. Nálam is az a baj, hogy mindig előbb elfogy egy ládányi fű, mint ahogy megnőne a következő adag... Még sosem sikerült úgy ültetnem, hogy legyen egymás után folyamatosan.
    Nálam pont az ellenkező hatást váltja ki a lé, ugyanis nagyon hamar megéhezem utána, és alig bírom kivárni az 1 órát.
    Én is kb fél deci levet iszom meg, ahogy Nóra is, és én is egyhúzásra. Nem azért, mert rossz íze lenne, mert már megszoktam, sőt ízlik is, hanem mert így esik jól.
    Ha nem iszom néhány napig, szinte követeli a szervezetem! Én is tapasztalom jó hatását, ahogy megiszom, mintha dobna egyet rajtam, annyira felébreszt.

    Csak ajánlani tudom!

    VálaszTörlés
  3. hali,
    én még csak a spenót, zeller témánál vagyok. most fogok beszerezni kézi préselőt.
    ti hogyan termesztitek a búzafüvet?
    köszi a választ!
    Melinda

    VálaszTörlés
  4. Szia Melinda-Angel!

    Szuper, hogy iszod vagy eszed a zöld leveleket! Búzafű termesztése több féleképen is történhet, válaszd a számodra legszimpatikusabbat. 1. egy tálcára 2-3 cm mélyen tegyél földet, szélein kis árkokat hagyva, hogy a vizet elvezesse. ( a legjobb föld az erdei, ezt keverheted mésszel)Egy éjszakára áztasd be a búzamagot, és újabb 12 órára csíráztasd. Szórd rá a földre, ( nem kell leültetni, így tisztább lesz)locsold meg kevés vízzel és tegyél rá egy tálcát. Így egy mini ökoszisztémát hozol létre, megadod azt a meleget, és eléred azt a hatást, ami a földben egyébként lezajlik. Három nap múlva vedd le a fedő tálcát és naponta locsold meg! 6-12 nap múlva készen áll az aratásra. 2. a csírázó magot hasonlóan az előzőhöz el is ültetheted mélyebb edényben, bele a földbe. ( Ha nem takarod le, akkor is megnő, csak takarással gyorsabb.) 3. Egyszerű csíráztató tálba rakod, és föld nélkül is csodaszép és erős lesz. (Az erő a magban van.)

    VálaszTörlés
  5. Sophia és Nóra!

    Köszi a válaszotokat! A pálinkás felhajtás látom megragadott Benneteket! :) Puszi Nektek!

    VálaszTörlés
  6. Szívesen! Várlak továbbra is szeretettel a blogon!

    VálaszTörlés
  7. Minden reggel megiszom 0,5 - 1 dl-ert. Kortyolgatva iszom, mert nagyon szeretem az ízét ; ) Millió dologra jó ajánlom mindenkinek figyelmébe Ann Wigmore: Búzafűlé c. könyvét.

    Szaffina már írt róla itt:

    http://szaffinafuszerkonyhaja.blogspot.com/2011/04/ann-wigmore-buzafu.html

    VálaszTörlés
  8. Na, úgy látszik ez a "kortyolgatva" mindenkinek megmaradt....:D

    VálaszTörlés

"Minden igazság három stádiumon megy keresztül: Először kinevetik,
Majd erőteljesen ellenzik,
Végül pedig mint maguktól értetődő dolgokat fogadják el őket. "


A. Schopenhauer


Nézd meg a Bemutatkozó videómat és az Ajándékaidat!

Hírlevél feliratkozás és Webáruház regisztráció előtt kérlek, kattints IDE!