Bevezeto

"Minden igazság három stádiumon megy keresztül: Először kinevetik, Majd erőteljesen ellenzik, Végül pedig mint maguktól értetődő dolgokat fogadják el őket. "
A. Schopenhauer

Vegán Tanfolyam


Szaffina Fűszerkonyha Facebook oldalán heti, napi rendszerességgel új cikkekkel, receptekkel várlak, ott tudtok követni továbbra is! Várlak ott szeretettel! Ott találkozunk!


2011. április 14., csütörtök

Egészségnap Székesfehérváron beszámoló


Szeretném megköszönni a lehetőséget, és a részvételt, Lanecker Tünde, rendezvényszervezőnek, és Várdai Enikőnek, aki egy kedves olvasónk, ő hívta fel a figyelmünket a rendezvényre, és ő a szemtorna weboldal szerzője is, melyet szemtrénerként vezet.


Meglepően jó pár vegán, és nyersen is táplálkozó jött el, illetve akik már erős egészség tudattal rendelkeznek. Volt jó pár kérdés, és kétely, téves hiedelmek, de ezeket gyorsan eloszlattuk, és mindenki elégedetten, válaszokat kapva távozhatott. Mindenkinek meghagytuk a választás szabadságát, és lehetőségét, így nem érezte magát kellemetlenül az sem aki még főz, vagy aki erről a táplálkozásról most hallott először. Ezt nagyon lényeges szempontnak tartom, hogy a változást mindenki a maga életében, a maga tempójában tapasztalja meg.


Talán vannak, akik nem mernének odajönni hozzám, mert hátha teljesen ellenzem az étkezését. Aztán mások esetleg úgy gondolják, ez nem lehet helyes út, meg sem hallgatnak, de véleményt mondanak, ilyen is volt…de elfogadás itt is kell!!! És tudom ez szokatlan az embereknek, és megtapasztalhatják az asztalunknál, hogy jé, lehet úgy is tanácsot kapni, adni, hogy az valóban csak tanács legyen, és maradjon, de az igazi utat, az útkereső találja meg!

Vannak elég erőszakos étrend tanácsadók is, (és nem csak az étkezésben) vagy akik úgy gondolják egy oklevélhez minden jár…Pedig valójában nem kell mindent tudnod, mert az ezermester is jó mindenben, de valójában kitűnően semmiben sem! Hagyni kell az emberekben megformálódni, kialakulni a gondolatokat, a vágyakat a vegán étkezés iránt, és tanácsadóként pont ezt képviselem, ezt szeretném átadni az embereknek. Nem más helyett hozok döntést, csupán egy támpontot adok, amin ő elindulhat, de mindezt megfűszerezve orvosi szemszögből, és kutatásokkal is.

Tehát elégedettek voltak az érdeklődők, és örömmel nyugtáztam, hogy egyre többen fogyasztanak akár a megszokott hagyományos ízek mellett is nyers zöldeket, pl: medvehagyma, csalán, saláták.



Kedvesek voltak a többi kiállítók is, az ő képüket is láthatjátok. Az Édességtárhoz annyit hozzáfűznék, hogy tojás, tej nélkül készülnek az édességek, a készítő szívét - lelkét beleteszi, tehát ha valaki még nem teljesen nyers vegán, vagy nem érez késztetést, hogy ő teljesen azzá váljon, akkor egy jó köztes lehetőség lehet az Édességtár felkeresése, Fehérváron. Cukor nélkül is készít, tehát candidásoknak, cukorbetegeknek is van hely ebben az édesség műhelyben. Persze a legjobb mindig a csak természetesen összeállított nyers finomság, vagy gyümölcsök, de ezt a lehetőséget is közre adom, így valóban az olvasó döntheti el, mi az amire neki szüksége, és igénye van.


Amit még kiemelnék a Tupperware termékek, nagyon kedves hölgyek mutatták be a rendelkezésre álló eszközöket, és valóban helytálló az egészséges megnevezés, hiszen tárolásra, pakolásra kitűnőek ezek a termékek. Jómagam is használok párat.


Volt még mézkóstoltatás, és egyéb mérések, amelyekre nagyon hamar betelt a jelentkezés!

Örülök, hogy Székesfehérváron is képviseltethettünk magunkat.


Másold ki a cikk pontos URL-ét (elérhetőségét) és oszd meg ismerőseiddel Facebookon!


Oszd meg a Facebookon


2 megjegyzés:

  1. Gratulálok!!! Jó ilyen rendezvényről olvasni.

    VálaszTörlés
  2. Köszi! Hát volt már jó pár amin részt vettünk és most is lesz, ahová hivatalosak vagyunk, április 30.-án, egy nagy rendezvény lesz, neves előadókkal, szombaton közzé teszem!!

    VálaszTörlés

"Minden igazság három stádiumon megy keresztül: Először kinevetik,
Majd erőteljesen ellenzik,
Végül pedig mint maguktól értetődő dolgokat fogadják el őket. "


A. Schopenhauer


Nézd meg a Bemutatkozó videómat és az Ajándékaidat!

Hírlevél feliratkozás és Webáruház regisztráció előtt kérlek, kattints IDE!