Bevezeto

"Minden igazság három stádiumon megy keresztül: Először kinevetik, Majd erőteljesen ellenzik, Végül pedig mint maguktól értetődő dolgokat fogadják el őket. "
A. Schopenhauer

Vegán Tanfolyam


Szaffina Fűszerkonyha Facebook oldalán heti, napi rendszerességgel új cikkekkel, receptekkel várlak, ott tudtok követni továbbra is! Várlak ott szeretettel! Ott találkozunk!


2011. március 24., csütörtök

Spenka saláta


A név a spenót és a sóska keverékéből adódik össze. Spenótot, sóskát, újhagymát felaprítjuk és összekeverjük. Kevés olívaolajat rácsorgathatunk. Leöntjük szezámmagos szósszal.

A spenót, sóska és a szezámmagos öntet kicsit olyan, mint a jércesaláta összekeveredett íze. Az öntet a tojás ízére emlékeztet.

Tipp:

Ligetszépe olaj is remekül illik hozzá.

Elkészíthetjük spenót és saláta keverékével is.

Egészségre gyakorolt hatása:

A spenótnak magas a K-vitamin tartalma, gazdag flavonoidokban, karotinoidokban, klorofillban, folsavban, oxálsavban. Az oxálsav meggátolja a húgyutakban, és a vesében a kőképződést. Segíti a gyomor működést, emésztést serkentő, vastagbél tisztító, kiváló antioxidáns, immunerősítő.

A sóska sok ásványi sót, meszet, oxálsavat, foszfort és vasat tartalmaz. Jelentős a C-vitamin tartalma. magas gyümölcssav tartalmának köszönhetően frissítő, élénkítő hatása van. Étvágygerjesztő, vizelethajtó, nyálkaoldó, vértisztító, immunerősítő.

Az újhagyma nagyon jó étvágygerjesztő, és gyomorerősítő.

Szezámmag (beáztatva): Rengeteg ásványi anyagot, fehérjét, rostot és vitamint tartalmaz ráadásul a kalciumtartalma is nagyon magas. Megtalálható benne a magnézium, foszfor, réz, vas, B1 és E vitamin. Jó magas vérnyomásra és segít a májnak a méreganyagok feldolgozásában.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

"Minden igazság három stádiumon megy keresztül: Először kinevetik,
Majd erőteljesen ellenzik,
Végül pedig mint maguktól értetődő dolgokat fogadják el őket. "


A. Schopenhauer


Nézd meg a Bemutatkozó videómat és az Ajándékaidat!

Hírlevél feliratkozás és Webáruház regisztráció előtt kérlek, kattints IDE!