Bevezeto

"Minden igazság három stádiumon megy keresztül: Először kinevetik, Majd erőteljesen ellenzik, Végül pedig mint maguktól értetődő dolgokat fogadják el őket. "
A. Schopenhauer

Vegán Tanfolyam


Szaffina Fűszerkonyha Facebook oldalán heti, napi rendszerességgel új cikkekkel, receptekkel várlak, ott tudtok követni továbbra is! Várlak ott szeretettel! Ott találkozunk!


2013. április 4., csütörtök

Medvehagyma saláta


Már kibújtak a medvehagyma levelek! Nagyon finom salátát lehet készíteni, vagy zöldlevet a medvehagymából, de önmagában elrágcsálva egy almával, vagy csak simán is ízletes!

Jó vértisztító, íze a fokhagymáéra emlékeztet, alakja pedig a gyöngyvirág leveleire.

Böjt kúránál kiváló, tisztító, méregtelenítő hatása miatt.

Ha kibújnak a medvehagymák, ez az egyik kedvenc receptünk, amit az ebből az ízletes, pikáns tisztító növényből készíthetünk.

Medvehagymát, spenótot fele – fele arányban csíkokra szeletelünk, és hozzá pritaminpaprikát vágunk.

Olívaolajjal vagy Ligetszépe olajjal kicsit megcsöpögtetjük. Készítünk mag majonézt és azzal tálaljuk.


Tipp:

Elkészíthetjük paradicsommal is. Édes és piros, akárcsak a pritaminpaprika. A zöld és a piros színhatás tökéletesen kiegészíti egymást. A természetben ez a színpáros fordul elő a leggyakrabban, különböző árnyalatokban. Az íz hatás pedig fenséges. A csípős medvehagyma, a naturálisabb ízű spenót és az édes pritaminpaprika, vagy paradicsom valóban jól párosíthatók.

Egészségre gyakorolt hatása:

A medvehagyma jó vértisztító. Böjt kúránál kiváló, tisztító, méregtelenítő hatása miatt.

A spenótnak magas a K-vitamin tartalma, gazdag flavonoidokban, karotinoidokban, klorofillban, folsavban, oxálsavban. Az oxálsav meggátolja a húgyutakban, és a vesében a kőképződést. Segíti a gyomor működést, emésztést serkentő, vastagbél tisztító, kiváló antioxidáns, immunerősítő.

A paprikában megtalálható: A-provitamin (karotin), B1-, B2-, C- és B6, P -vitamin, valamint folsav. A C-vitamintartalma jelentős. Étvágygerjesztő, izzasztó, és vizelethajtó. A hegyes, zöldpaprikák gazdagabbak C-vitaminban. Gazdag káliumban. A kapszaicin nevű alkaloida adja a csípős ízét. Gyulladás csökkentő, antioxidáns. Fokozza a nyálképződést, és elősegítheti a nyugtató neuropeptidek (enkefalinok, endorfinok) kibocsátását az agyban. Étvágyjavító, emésztést elősegítő. Csökkenti a vérnyomást.


Ha tetszik a cikk, oszd meg ismerőseiddel Facebookon!


Oszd meg a Facebookon

1 megjegyzés:

  1. Kedves Szaffina!Fenséges!! köszönöm szépen.Imádom a receptjeidet. vidám szép napot! szeretettel Gizus,

    VálaszTörlés

"Minden igazság három stádiumon megy keresztül: Először kinevetik,
Majd erőteljesen ellenzik,
Végül pedig mint maguktól értetődő dolgokat fogadják el őket. "


A. Schopenhauer


Nézd meg a Bemutatkozó videómat és az Ajándékaidat!

Hírlevél feliratkozás és Webáruház regisztráció előtt kérlek, kattints IDE!