Bevezeto

"Minden igazság három stádiumon megy keresztül: Először kinevetik, Majd erőteljesen ellenzik, Végül pedig mint maguktól értetődő dolgokat fogadják el őket. "
A. Schopenhauer

Vegán Tanfolyam


Szaffina Fűszerkonyha Facebook oldalán heti, napi rendszerességgel új cikkekkel, receptekkel várlak, ott tudtok követni továbbra is! Várlak ott szeretettel! Ott találkozunk!


2011. március 9., szerda

Interjú a Szépzöld szerkesztőjével, Sulyok Tímeával.

Miben tud a nők számára segítséget nyújtani a Szépzöld? Mi a legszebb egy nőben? Milyen üzenetet ad át számunkra a Szépzöld vezetője?



K: Mit takar a Szépzöld? Mi a célja a weboldalnak?

A Szépzöld Portál - http://www.szepzold.hu - 2008. óta működik, dinamikusan fejlődik és kategóriájában az egyik legnépszerűbb oldal.

Fő célkitűzésünk volt, hogy naponta frissülő Kertészettel, Lakberendezéssel és Hobbi témában érdekes és informatív cikkeket publikáljunk az otthonuk és környezetük iránt igényesek számára. Az olvasói közreműködés, aktivitás érdekében lehetősége van minden olvasónak Szaktanács kérésére és minden cikkhez, témához saját véleményüket is hozzáfűzhetik.

A Szépzöld Portál előnye tehát, hogy egy helyen széleskörű információhoz és szolgáltatáshoz jutnak az olvasók. Célunk, hogy egy helyen - a Szépzöld Portálon belül - minél több érdekességet, információt, tanácsot megtaláljanak az olvasók. A cikkben olvasott ismereteket konkrét megoldásokra is válthatják, hiszen a növényápolással, kerttel, lakberendezéssel, gasztronómiával stb. kapcsolatos könyvek, termékek közvetlenül is beszerezhetők a Szépzöldön.

Az értékek hangsúlyozásának érdekében megalkottuk a Híres Kertészeink rovatot, hiszen fontos az elődök munkásságának megismertetése az újabb generációkkal. Ebben segítségünkre volt a Magyar Tudományos Akadémia Titkársága is, hiszen ötletet adtak a múlt században élt neves kertészek névsorának felderítéséhez és támogatták munkánkat.

Immár lehetőség nyílik videók feltöltésére a megadott témákban, így nemcsak cikkek formájában, hanem vizuálisan is elmélyedhetnek az olvasók a kert, hobbi, lakberendezés, növény- és állatvilág érdekességeiben.

2009. évben megszólítottuk a felnőtteken kívül a gyerekeket is, hiszen Gyermeksarok és Videók gyermekeknek, Webáruház- Gyermekjátékok rovatunk számukra nyújt tartalmas kikapcsolódást.

Cikkíró Pályázatot hirdettünk, s a hobbi kertészeknek lehetősége nyílott saját munkájukat, kertjüket, kedvenc növényüket bemutatni. Így az olvasói aktivitást nagymértékben sikerült fokozni, mely megmutatkozott a látogató szám jelentős megnövekedésében is.

Kiváló együttműködés alakítottunk ki hirdetőinken túl Nyíregyházi Állatparkkal és a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesülettel, Barzó Állatklinikávals így még inkább elköteleztük magunkat az állat- és környezetvédelem mellett.

Fontos számunkra, hogy minden generáció találjon a maga számára fontos és érdekes ismeretanyagot a Szépzöld Portálon, s így harmonikus és változatos, inger gazdag közegben bővíthesse tudását minden kedves olvasónk a jövőben is.

K: Miben tudtok a nők számára segítséget nyújtani, rendelkezésre állni?

A napi rutintevékenységek szürkeségébe kis színt tudunk vinni a Szépzöldön olvasható írásokkal. Sokszor egy-egy apró ötlet csodákra képes! Ezentúl a háziasszonyok egymás között is megoszthatják a tapasztalataikat, legyen az kertészkedés, hobbi vagy lakberendezés. Sokszor pofonegyszerű megoldások nem jutnak eszünkbe, s itt egy csokorba szedve meríthetünk ötletet akár elődeink tapasztalataiból.

K: Webáruházatokban kreatív játékok is megtalálhatóak, ez nagy segítség az anyukák számára?

Igyekeztünk olyan játékokat megjeleníteni kínálatunkban, amelyek igényesen kidolgozottak. A gyermekek motorikus képességeinek fejlesztése mellett, a szerepjátékok előtérbe helyezését is fontosnak éreztük.

K: Lakberendezéssel kapcsolatos rovatotokat, nők, vagy férfiak keresik inkább?

A hangsúly kicsit a nők felé tolódik, de az természetes is talán, mert a fészekrakási, otthonteremtési vágy a nőkben jobban munkál. Tapasztalatom szerint a nők színlátása sokkal jobb és színharmónia iráni is fogékonyabbak.

Kis házi tesztem eredménye például az volt, hogy mi nők pontosan érzékeljük a rózsaszín és narancssárga közötti különbséget, míg öt megkérdezett férfiből négy mindkettőt rózsaszínnek látta!

K: A konyhai művészkedés, a lakberendezés, kertészkedés, virágok ültetése, kikapcsolást nyújthat egy nő számára?

Természetesen, de nem általánosíthatunk, hiszen szerencsére annyifélék vagyunk. Úgy gondolom, ezek addig jelentenek örömet, míg nem válnak munkává és napi kötelességgé. Ezért kedves nőtársaim engedjük a férfiakat is érvényesülni ezekben a tevékenységekben! : )

K: Hobbi rovatotokban mit lehet megtalálni?

A Hobbi témakör igen sokrétű, így az eddigi megszokott tematika mellett, fontos volt a következő irányvonal is számunkra:

- bevonva az olvasót is - a környezetvédelem fontosságának előtérbe helyezése,
- az állatvédelem iránti elkötelezettség,
- néprajzi ismeretek átadása,
- a méhészet megismertetése,
- gyermeksarok, kézműves sarok a kreatív olvasóknak,
- a nagy kertész elődök bemutatása,
- az irodalom és a gasztronómia népszerűsítése.
- a Webáruházban kedvezményes kertészeti termékek és könyvek találhatók.

K: Milyen jellegű recepteket vártok a Hobbi rovatba?

Minden saját készítésű finomság receptjét szívesen közzétesszük. Adjunk egymásnak ötleteket! Sok esetben a háziasszonyok nagy gondban vannak, hogy milyen újdonsággal rukkoljanak ki ismét a család számára.

Nagyon népszerűek az egészséges, egyszerűen, gyorsan elkészíthető receptek, s ez bizonyára felgyorsult világunknak köszönhető.

K: Miben kérik a legtöbbször a szaktanácsotokat (főleg a nők)?

A lakberendezési témákon túl a kertészkedéssel és kertészettel kapcsolatos témáink is igen népszerűek. Egyre többen szánják rá magukat saját kis virágos- és zöldségeskert létrehozására, s ehhez kérnek tanácsokat, ötleteket.

A biomegoldások iránti igény újra reneszánszát éli, így nagymamáink praktikái újra érdekesek lettek.

K: Szerinted mi a legszebb egy nőben?

Általában ilyenkor ezt a közhelyet szokták válaszolni: „Egy nőt a belső kisugárzása teszi széppé”. Ezt a választ őszintén szólva már meglehetősen unalmasnak találom.

Amit valóban gondolok, hogy szépségünk abból fakad, hogy külsőtől függetlenül a világot jobbá tudjuk tenni empatikus képességünkkel és értelmi képességeink mellett, érzelmi megnyilvánulásinkkal is. Képesek vagyunk a megújulásra és az élnivágyás hihetetlen erőket mozgósít bennünk.

Hogy mit kívánok a Világnak? Minél több női vezetőt döntéshozó pozícióba! Kevesebb lenne az erőszak, hiszen egy nőben nem a hatalomvágy munkál, hanem az élet szeretete.

K: Mit üzennél női olvasóinknak, a Nők hete alkalmából?

Mi, európai nők szerencsésnek mondhatjuk magunkat, hiszen alapvetően nem vagyunk korlátok közé szorítva.

Összeszorul a szívem, ha bizonyos afrikai és ázsiai országokra gondolok, ahol a nők jogairól még hírből sem hallottak, s igyekeznek a nőket tudatlanságban tartani - nem járhatnak iskolába -, hogy a jobb élet igénye fel se merülhessen bennük.

Sajnos a világot megváltani nem tudjuk, de annyit tehetünk, hogy a környezetünkben tapasztalt igazságtalanságok mellett nem megyünk el, hanem felemeljük a szavunkat. Elég egy kis változás is, s ez láncreakciószerűen körbefuthat a Földön!

K: Köszönjük, hogy válaszoltál! További sok olvasót, és „szépzöldeket” kívánunk!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

"Minden igazság három stádiumon megy keresztül: Először kinevetik,
Majd erőteljesen ellenzik,
Végül pedig mint maguktól értetődő dolgokat fogadják el őket. "


A. Schopenhauer


Nézd meg a Bemutatkozó videómat és az Ajándékaidat!

Hírlevél feliratkozás és Webáruház regisztráció előtt kérlek, kattints IDE!