Bevezeto

"Minden igazság három stádiumon megy keresztül: Először kinevetik, Majd erőteljesen ellenzik, Végül pedig mint maguktól értetődő dolgokat fogadják el őket. "
A. Schopenhauer

Vegán Tanfolyam


Szaffina Fűszerkonyha Facebook oldalán heti, napi rendszerességgel új cikkekkel, receptekkel várlak, ott tudtok követni továbbra is! Várlak ott szeretettel! Ott találkozunk!


2011. február 21., hétfő

Visszatér a sötét középkor?



Pár hónapja hiába keresem a Henna 19-es hajfestéket, (még mindig jobbnak tartom, a hagyományos hajfestéknél) azt a választ kapom, vizsgálják. Aztán egyik este beszélgetésünk közepette, ismét felmerült a kérdés, miért tiltanak be olyan dolgokat, (gyógynövény teákat, természetesebb termékeket) vagy miért akadályozzák azok megjelenését, hozzáférhetőségét? „Tudod, miért, hogy az embereket ezzel is rávegyék, rákényszerítsék arra, hogy a vegyi termékeket vegyék, a gyógyszereket egyék marékszámmal, ne a természetes utat válasszák, betegedjenek meg, haljanak meg idő előtt, ez jó a gyógyszeriparnak, ez jó az államnak, ez mindenkinek jó!” – válaszolta meg férjem. Igen, ez nyílt titok. Ezt mindenki tudja, csak van, aki nem meri kinyitni a szemét. Vagy a száját. És elfogadja, amivel etetnek minket, amivel tömni akarnak minket.

Aztán pár nap múlva kaptam egy megdöbbentő levelet. A gyógynövények szabályozásáról.

„Mert ezeket tiltani kellene, mint minden természetes gyógymódot, hiszen ez már-már felér egy boszorkánykodással, ármánykodással, és vétek, ki erre vetemedik! Micsoda őrület! Öngyógyítás! Varázsfüvek! Tiltani és égetni kellene ezeket az egyéneket, akik erre vetemednek!” - Jöttek a gondolataim, miket is gondolhattak a középkorban az akkori füvesasszonyokról. Boszorkányoknak, varázslóknak hitték őket, és máglyán, elevenen égették el azokat, akik szembeszálltak szavakkal, gyógyításukkal, tudásukkal, a főhatalom ellen.

Ma már ez újra nem mese. Talán égetés nem lesz, és boszorkányokká sem avatnak minket, de valami történik….

Nem szokásom tovább küldeni a körleveleket, csak ha azokat arra érdemesnek tartom. Továbbá nem szokásom tiltakozni, sem beletörődni dolgokba, („ha ellene vagy mellette vagy”, ha beletörődsz, feladod, és már nem Te irányítod az életed, csak sodrásban vagy) igyekszem elfogadni a helyzeteket, és azzal cselekedni amim van.

Ám, most kivételt teszek. Kaptam egy levelet, több embertől is megkaptam, és kötelességemnek érzem, hogy továbbadjam mindazoknak, akik olvassák a blogot, és hasonló egészséggel kapcsolatos témájú oldalakat, akik számára fontos, a természetes gyógyítás.

Azt hiszem a középkorban, ezért most máglyán égetnének el…Bárhogy is lesz, azt a jogot, azt a szabadságot, hogy én kimenjek a mezőre, leszedni a füveket, ezt senki nem tilthatja meg nekem! Sem másnak! Ezért is adom közre-e levelet! Mert közös összefogással, harcolhatunk a jogainkért!

Zárszóként pedig annyit, hogy már nem festem a hajam…már nem is kell a Henna 19-es hajfesték…így jó, természetesen, mint minden.

(A levéllel nem szeretnék semmilyen tüzet szítani, sem támadni bárkit is, csupán közre adom, mert olvasásra érdemes, és talán elindít egy gondolatot Benned.)

Íme a levél:

„ Gyógynövényekről szóló újabb EU-s szabályozás rossz híre ...remélem nem lesz igaz ! A határidő rövid, 2011 április, amitől be akarják vezetni! Az idézet egy angliai tiltakozó kampány szövege, Heidi Stevenson természetgyógyász aláírásokat gyűjt itt: www.gopetition.com/petition/39757.html - már több, mint 49 ezer aláírás van ! Több, mint 1 millió kell!!!

Agresszív búcsú a gyógynövényektől

Nem új keletű a hír, különösen azok körében, akik használják a természetes gyógy készítményeket, vagy valamilyen szinten kapcsolatban vannak a természetgyógyászattal, hogy rossz napok következnek a gyógynövényekre alapozott készítmények forgalmazóira. Uniós törvény, egyetemes megszorítás, maffia ez, ami nem kerüli el a természetgyógyászatot, mint a gyógyszeripar legnagyobb ellenségét.

Régóta harcban áll a Big Pharma szervezet (melyhez a legnagyobb gyógyszeripari vállalatok is tartoznak) a naturista gyógyszerek forgalmazóival. És ez a harc lassan a vége felé közeledik, írja az egyik nemzetközi neves szak honlap. Lassan nyilvános lesz, hogy alig több, mint két hónapjuk van hátra a gyógynövényalapú termékeket forgalmazóknak, hiszen április elsejével betilthatja ezeket az Európai Unió. A honlap értesülései szerint a Big Pharma és az Agribusiness rövidesen egészségügyi és élelmezési monopolhatalmat szerez. Ugyanolyan törvények alapján tiltják be a természetgyógyászatban használt gyógynövény alapú szereket, mint amilyen törvények alapján megszabták, hogy milyen szereket kell tartalmazniuk különböző élelmiszereknek, mint például a kenyérnek, a konzerveknek és általában az élelmiszereknek ahhoz, hogy az üzletek polcaira kerülhessenek.

Egyszerű törvényekről van szó, a Tradicionális Növényi Gyógyszer Direktíva, a Növényi Gyógyszer Bizottság (HMPC) új szabályozásairól, melyek szerint minden naturista termék gyógyszernek számít, ezért ugyanolyan szabályok szerint lesz forgalmazható, mint egy gyógyszer. Teljesen mindegy az, hogy a gyógynövénnyel őseink több száz éves tapasztalattal gyógyítottak, most drognak számít majd.

Az már csak hab a tortán, hogy az engedélyezési eljárások hatalmas költségeit a kistermelőknek lehetetlen lesz megfizetni. A történet innentől kezdve már nagyon egyszerű lesz: ha lenne is hajlandóság némely orvosban, hogy homeopátiás kezelésre biztassa betegeit, akkor sem írhat fel natúr gyógy készítményeket, mert nem lesznek ezek forgalomban. Hiába a több évezredes tapasztalat, a hatékonyság mellett tanúskodó sok eredmény, hiába minden érvelés, hogy nagyanyáink, nagyapáink, őseink is uniós vagy világkódexes engedély nélkül gyakorolták a természetgyógyászatot. A ma ismert gyógyfüvek, a méz, a teák hatása első számú ellensége a gyógyszeriparnak!!!

A média és a sajtó pedig rendelkezik akkora erővel, hogy elhitesse az emberekkel, ezek a szerek károsak: látunk majd iszonyú elváltozásokat az arcon, a belső szerveken, a nemi szerveken, amitől ugye, mindenki retteg, és szakemberek bizonyítják majd a tévében, hogy mindez a természetgyógyászatnak köszönhető. A tévé előtt ülők pedig csak hálálkodni tudnak ekkora nagy szeretet láttán, hogy ím, a tudomány megvédte őket a gonosz természetgyógyászattól. De, hogy nézzük a napos oldalt is: bízom benne, hogy vagyunk még néhányan, akik nem dőlünk be a manipulálásnak, és nem tévesztenek meg a puccos dobozokban árult készítmények. Még mindig hiszem azt, hogy a több ezer éves gyógyászati hagyományoknak mégiscsak sikerül fennmaradni a fehér maffia háborújával szemben is.

Igazából, ha az emberek rájönnének, hogy csupán emberi természetükből adódóan mekkora erejük van a betegségekkel szemben, már akkor tönkremenne a gyógyszeripar. ”


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

"Minden igazság három stádiumon megy keresztül: Először kinevetik,
Majd erőteljesen ellenzik,
Végül pedig mint maguktól értetődő dolgokat fogadják el őket. "


A. Schopenhauer


Nézd meg a Bemutatkozó videómat és az Ajándékaidat!

Hírlevél feliratkozás és Webáruház regisztráció előtt kérlek, kattints IDE!