Bevezeto

"Minden igazság három stádiumon megy keresztül: Először kinevetik, Majd erőteljesen ellenzik, Végül pedig mint maguktól értetődő dolgokat fogadják el őket. "
A. Schopenhauer

Vegán Tanfolyam


Szaffina Fűszerkonyha Facebook oldalán heti, napi rendszerességgel új cikkekkel, receptekkel várlak, ott tudtok követni továbbra is! Várlak ott szeretettel! Ott találkozunk!


2011. február 19., szombat

Vegán programajánló

Nők hete

2011.március 7. - 13.
(Hétfőtől-vasárnapig)



Hasznos, érdekes témákkal várlak szeretettel a Nők hete alkalmából! Megszólaltatunk olyan kiemelkedő személyeket, akik napjainkban is munkájukkal, jelenlétükkel támogatják, és segítik a nők (és a férfiak) életvitelét.

Témák:

- Mit jelent ma nőnek lenni? Milyen kihívásoknak kell megfelelni, megküzdeni? Hogyan tudja önmagát, és családját egészséges úton tartani?

A hét kérdése Nagy Szaffinával (velem), melyekre várom válaszod, véleményed!

-Egy anya hogyan tud fitt maradni? Hogyan tudja egészségre nevelni gyermekeit? Mi a megfelelő táplálkozás egy nő számára, amivel karban tudja tartani magát?

Interjú a Fitt Nők Magazin szerkesztőjével, „Viszlát plusz kilók” könyv írójával, Winklerné Vámosi Nórával.

-Miben tud az Aviva módszer segíteni a nőknek? Mi az Aviva módszer lényege, és honnan ered?

Erről beszélgetünk az Aviva torna veszprémi oktatójával, Nagy Edina Viktóriával.

-Miben tud a nők számára segítséget nyújtani a Szépzöld? Mi a legszebb egy nőben? Milyen üzenetet ad át számunkra a Szépzöld vezetője?

Interjú a Szépzöld szerkesztőjével, Sulyok Tímeával.

-Milyen hatással van a jóga a női testre és lélekre? A jóga eredményezhet fogyást a nőknél? Szabad-e fogyókúrázni? Mennyire alakul át egy női test a vegán étkezés hatására? Mitől nő egy nő?

Ezekre ad választ Brahma Jóga és Egység Központ egyik oktatója, és a GyengÉdes Érintések tanfolyam vezetője, Biczók Bendegúz.

-Candidázis, mint az egyik legrettegettebb női betegség. Hogyan tudjuk legyőzni, milyen étkezési és életmódbeli változások szükségesek?

-Szépségápolás természetesen. Arcpakolások, körömerősítés, a női test regenerálása, megfiatalítása.

-Ismert vegán és vegetáriánus nők.

Erről is fogok írni a blogon!

Vegán programok Veszprémben


Zöld turmix kóstoltatás a Natur Porta Bioboltban


2011. március 17. csütörtök



12 - órától – 17- óráig tart a program, lehet velem személyesen találkozni, felhörpinteni egy kis energiaadó zöld levet, és körülnézni a Biobolt portékái között. Lehetőség van személyesen is kérni a regenerációs elemzést, VIP tagsági kártyát. Gyümölcsmosót is tudok adni, ez utóbbit beszerzési áron!

Ha szeretnél gyümölcsmosót érdemes előre jelezned, mert akkor Neked félre rakom!

Várlak szeretettel március 17.- én a Natur Porta Bioboltban! (Veszprém, SZMT Székház, Budapest u. 8.)

Potluck, vegán batyus találkozó

2011 április 17. vasárnap

Ahimsza Jóga Központban (Veszprém, József Attila u.9.)


Töltött káposzta recept

Ha vegán vagy, ott a helyed!

Ha vegetáriánus vagy, gyere el!

Ha éppen csak ismerkedsz az élő ételek és az egészséges ízek világával, tarts Te is velünk!

Vagy ha Te még tartózkodsz egy kicsit, és minden evő vagy, és azt kérdezed: mit is kereshetnék én ott? Mit is ehetnék én ott? Akkor feltétlen pattanj, és derítsd ki mitől más egy vegán étkezés!

Miről fog szólni?

Olyan emberek jönnek össze ezen a napon, akik nyersen evők, tisztelik a természetet, és az egészséges életmód képviselői.

Az első 20 percben beszélni fogok a vegánizmus alapjairól, és kérdéseket tehettek fel. Három éve vagyunk vegánok, és öt éve vegetáriánusok. Ezután a feltálalt ételeket kellemes beszélgetések, ismerkedések között elfogyasztjuk, előtte lefotózzuk, és átadjuk magunkat a nyers ízek élvezetének! Megosztjuk egymással a recepteket, a fogásokat, apróbb trükköket, ki hogyan készíti el pl: ugyanazt az ételt, még is más íz világot kapva.

(A program nem ételkészítő, és nem előadás jellegű.)

Potluck, (nyers batyus buli) részvétel szabályai:

Nyers, élő étel készítése, és szervírozása, minimum 5 személyes adag.
Az étel nem készülhet feldolgozott, hő kezelt összetevőkből, tartósított, konzervált, fagyasztott ételekből, színezékkel, mesterséges anyagokkal, cukorral terhelt ételízesítőkből, semmilyen tejszármazékból, vagy más állati eredetű alapanyagból.

Mit hozhatsz?

Frissen préselt gyümölcsleveket, zöldleveket, salátákat, csírákat, magokból készült pástétomokat, tejfölt, majonézt, szószokat, édességeket. Ilyen recepteket a blogomon találhatsz, keresgélj! :) Ha bizonytalan vagy, kérdezz bátran!

Az étel receptjét, az apró összetevőkkel együtt, (fűszerek) kérlek, írd meg nekem! Csak így tudjuk a közös partyn felszervírozni!

Fényképeket is készítünk az ételekről, ezért érdemes díszíteni! A finomságodnak adj valamilyen nevet!

A Te által készített ételeket, annak receptjét, neveddel és fotóddal együtt (amennyiben adsz fotót) közzétesszük a blogomon!

Poharakról, evőeszközökről, tányérokról és tisztított vízről gondoskodunk.

Délután 14-18-ig tart a program. Kérlek időben jelentkezz, hogy tudjuk, számíthatunk-e a jelenlétedre! (Termet le kell foglalnunk, elő kell készülnünk, szóval, időben szólj! Akár már ma tedd meg! Ne halogasd!) „Aki fontos, az pontos!”

Jelentkezni április 1.-ig lehet, utána már nem fogadunk el jelentkezéseket! Csak megfelelő létszám esetén tartjuk meg! Zártkörű a program, így csak azok vehetnek részt, akik előre jelezték szándékukat, és elküldték a pontos receptet!

(Nem fogadok el csak úgy ”összedobtam” „mindent bele” „csak úgy ízesítettem”..stb..receptet)

Részvétel: 1500 Ft/fő, VIP tagsági kártyával: 1000 Ft/fő.

Amennyiben szeretnél eljönni, de még nem tudsz mit készíteni, bizonytalan vagy, vagy csak kíváncsi vagy a vegán ízekre, akkor is eljöhetsz! Ebben az esetben nem kell hoznod kóstolót, a belépőd ára: 2500 Ft, VIP tagsági kártyával: 2000 Ft.

Jelentkezni befizetéssel együtt, április 1.-ig lehet, a szaffina@citromail.hu e-mail címen.

Várlak szeretettel!

2 megjegyzés:

  1. Nagyon jó ötlet megint vegán potluck-ot szrvezni!!! Én tuti ott leszek, már várom nagyon!!

    VálaszTörlés

"Minden igazság három stádiumon megy keresztül: Először kinevetik,
Majd erőteljesen ellenzik,
Végül pedig mint maguktól értetődő dolgokat fogadják el őket. "


A. Schopenhauer


Nézd meg a Bemutatkozó videómat és az Ajándékaidat!

Hírlevél feliratkozás és Webáruház regisztráció előtt kérlek, kattints IDE!