Bevezeto

"Minden igazság három stádiumon megy keresztül: Először kinevetik, Majd erőteljesen ellenzik, Végül pedig mint maguktól értetődő dolgokat fogadják el őket. "
A. Schopenhauer

Vegán Tanfolyam


Szaffina Fűszerkonyha Facebook oldalán heti, napi rendszerességgel új cikkekkel, receptekkel várlak, ott tudtok követni továbbra is! Várlak ott szeretettel! Ott találkozunk!


2011. január 21., péntek

Victoria Boutenko: A Nyers étel csodája



Ha péntek, akkor könyvajánló!

Ma olyan könyvet mutatok be, amely igazi kalandot tartalmaz, megfűszerezve bátorsággal, merészséggel, kicsi őrültséggel, és olyan történettel, ami mindenkit lenyűgöz! Egy családról szól, akik Oroszországból Amerikában „próbáltak szerencsét” siker koronázta munkájukat, gazdagok lettek, és ezzel egyidejűleg, átvették az amerikai életmódot, étkezést, is, így ennek hatására elhízott, kényelmes, beteg, leamortizált család lettek.

Victoria a gondos családanya, igazán akkor kapott észbe, amikor fia Szergej cukorbeteg lett, férje, Igor pedig pajzsmirigy problémákkal, visszatérő „törzsvendégként” jelent meg a műtőkben. Ez mellett ízületi gyulladásban szenvedett, kislányuk, Vállja, pedig asztmás volt. Victoriának a szívével voltak rendellenességek, és csúnyán elhízott, a felszedett kilókat próbálta leadni, különböző programokkal, diétákkal, mind kudarcba fulladt.

Ekkora csapás épp elég volt, hogy Victoria átgondolja addigi életvitelüket. Beszerzett minden kapható könyvet a betegségekről, és azok gyógymódjairól, és egy nagyon értékes emberrel találkozott, Elizabethtel, aki beszélt az élő étel csodájáról.

Mire a gyerekek hazaértek, már nem volt otthon tűzhely, sem főzésre utaló nyomok. A könyv igen tanulságos, naplószerűen vezeti végig hogyan vészelte át a kezdő nehéz hónapokat a Boutenko család. Hogyan reagáltak a szomszédok? Hogy élték meg a gyerekek, és osztálytársaik? Mit szólt az orvos? Milyen nehézségeket kellett megélniük?

A könyvben mindenki megszólal. Victoria, Igor, Szergej, és Vállja is. Megosztják velünk finom receptjeiket, és elmesélik kalandos történetüket, amikor is, több hónapon keresztül gyalogoltak Csendes-óceáni partszakaszon. Fényképek gazdagítják a könyvet, és ha egy mondatot, kellene kiemelnem, az, az, hogy megtanultak figyelni, hinni, és bízni testük bölcsességében. Mert mindannyinkban ott rejlik az öngyógyítás képessége, csak ki kellene használunk!

Részletek a könyvből:

„ Amikor először jártam amerikai bevásárlóközpontban, és megláttam azokat a színes dobozokat, azt mondtam a férjemnek: „Mindegyiket meg akarom kóstolni!” Azt hiszem, valamennyire sor is került…Két rövid év alatt 45 kilót híztam! ”

„ (….) egy sugárzó arcú, boldog hölgy állt előttem. (Elizabeth) Neki is feltettem a kérdésemet, mire ő elmosolyodott: A test természetesen képes meggyógyítani önmagát. Én például 15 éve kigyógyítottam magamat a belem daganatos megbetegedéséből.”

„ Feltűnt, hogy a szüleim mennyire lefogytak, nem csupán jobban néztek ki, de kedvesebbek, és energikusabbak is lettek. (….) Nem sokkal később ismét lefutottuk a 400 méteres távot az iskolában. Ekkor már sokkal könnyebben ment a futás. Tudtam mozogni, képes voltam tornázni és számtalan olyan dolgot megtenni, ami azelőtt nem ment. ”

Ha 99%-ban nyers ételt fogyasztasz, a maradék 1% miatt, a szervezeted többet fog követelni a függőséget okozó ételekből. ( …) Pedig akkor kezdenek a valódi csodák megtörténni, amikor az utolsó 1%-nyi főtt ételnek is búcsút intesz. Ekkor visszanőhet a korábban eltávolított mandulád, vakbeled, sőt akár az epehólyagod is, és magától regenerálódhat a lyukas fogad!

„ Az étrendem megváltoztatása után, hamarosan az osztály legjobb 10 tanulója közé soroltak. Érdekes, hogy az első félévben még én voltam az osztály legrosszabb tanulója, ám a második félévben már az egyik legjobb! (…) A tanulás történetesen annyira könnyedén ment, hogy aztán ott hagytam az iskolát, és magántanuló lettem, mert így két évfolyam anyagát tanulhattam meg egyetlen év alatt. ”

„ Bárcsak elmondhatnám a barátaim szüleinek, hogy legalább valamennyi nyers ételt egyenek! A gyerekeik számítanak rájuk. (…) Ha sokkal több gyerek élne nyers étrenden, akkor a világ szerintem jobb, tisztább, és egészségesebb hely lenne. Ha csak annyit tennének az emberek, hogy a húsevést abbahagynák, sokkal kevesebb fát kéne kivágni. Több fa tisztább levegőt jelent. A tisztább levegő pedig egészségesebb embereket. ”

„ A legtöbb ember azt hiszi, hogy csak valaki más képes meggyógyítani őt. Ha van valaki a világon, aki meggyógyíthat, szerintem az csakis te magad vagy. ”

„ Nem a tudásunk mennyiségétől függ, hogy sikeresek vagyunk-e a nyers étrenddel, hanem a természetbe, és saját szervezetünkbe vetett hitünktől. ”

„ Hát nem lenne nagyszerű, ha jégkrémes kocsik helyett búzafüvet árusító autók szaladgálnának a városokban? Ha a hirdetőtáblák hamburgerek helyett friss bioételeket reklámoznának? (….) A nyers ételek segítenének kitisztítani az elménket, és tudatosabbá tennének minket. Akkor valószínűleg kevesebb lenne a levegőszennyezés. Akkor a bolygó is boldog lenne!”

A könyv két kötetet tartalmaz, a második kötetről jövő hét pénteken számolok be, sikertörténetekkel! Érdemes lesz velem tartani!

3 megjegyzés:

  1. Nemrégen olvastam ki másodszor, de azt hiszem úja kezdem, elvégre három a magyar igazság::)) Sokszor ahogy én is haladok az utamon, és változom, az ilyen alap művek is mint ez a könyv mindig tartogatnak újabb és újabb mondanivalót.

    VálaszTörlés
  2. Kedves Szaffina!

    Nem tudnál nekem abban segíteni, hogy hol lehet ezt a könyvet beszerezni. Ahol én lakom, a könyvesboltban azt az infót adták, hogy már nem lehet megkapni, csak előrendelhető. Ami annyit takar, hogy már nincs belőle nyomtatva, és ha elegendően előrendelték akkor majd ismét nyomtatnak belőle párat.

    Előre is köszönöm a segítséged.

    Üdv
    Jasmine

    VálaszTörlés
  3. Lányok!
    Ezt a könyvet Urbán Vali adta ki még 4 évvel ezelőtt. Vali már nem fogja kiadni, mert átadta a kiadás jogát a Bioenergetic kiadónak.
    Náluk tervben van a kiadás (lehet, hogy folyamatban is), de ha nekik írtok, akkor lehet, hogy azzal meg lehet sürgetni a dolgot.
    Ha beszélek velük, meg fogom kérdezni, hogy mikorra tervezik a megjelentetést.

    VálaszTörlés

"Minden igazság három stádiumon megy keresztül: Először kinevetik,
Majd erőteljesen ellenzik,
Végül pedig mint maguktól értetődő dolgokat fogadják el őket. "


A. Schopenhauer


Nézd meg a Bemutatkozó videómat és az Ajándékaidat!

Hírlevél feliratkozás és Webáruház regisztráció előtt kérlek, kattints IDE!