Bevezeto

"Minden igazság három stádiumon megy keresztül: Először kinevetik, Majd erőteljesen ellenzik, Végül pedig mint maguktól értetődő dolgokat fogadják el őket. "
A. Schopenhauer

Vegán Tanfolyam


Szaffina Fűszerkonyha Facebook oldalán heti, napi rendszerességgel új cikkekkel, receptekkel várlak, ott tudtok követni továbbra is! Várlak ott szeretettel! Ott találkozunk!


2010. december 3., péntek

Winklerné Vámosi Nóra: Viszlát plusz kilók


Ha péntek, akkor könyvajánló!

Közelednek az ünnepek. Szeretnénk jól kinézni, beleférni az estélyi ruhánkba, szeretnénk bombázóak lenni. Ám ez korántsem olyan egyszerű. Még ha tudjuk is hogy van rajtunk fölösleg, néha egyedül nehéz elég motiváltnak érezni magunkat. Ráadásul hideg van, jobban kívánjuk a nehezebb ételeket, és független attól, hogy élő, vagy holt, bizony a nehezebb ételek, vegánként pl: magok, könnyebben ránk rakódnak. Kevesebbet mozgunk, és télen a szervezet is mintha a hideg ellen raktározna. Nem beszélve arról, lehet, hogy nőként egyedül vagy a családban, aki tényleg megpróbál odafigyelni az egészségére, talán már csak vegánként étkezel, de ettől függetlenül főznöd kell családod többi tagjára. Nehéz feladat ez egy nő számára. Ragyogónak maradni, de példás családanya is legyél, és jó házvezetőnő, remek szakácsnő, és ki tudja még mi!

A „Viszlát plusz kilók” ebben a motivációban tud Téged segíteni. Mitől más ez a könyv? És miért tud neked is segíteni? Mert valóban hús vér nő írta, olyan, aki szintén volt olyan helyzetben, amiben talán most Te is vagy.

Nóra számunkra nem hipp-hopp varázsütésre kínáló receptet ad, hanem egy életre szóló élet és étkezési formát. A legtöbb fogyókúrával, diétával, kapszulákkal, az a probléma, hogy hirtelen lefogysz, aztán jojo szindrómával vissza is jön, sőt több, mint volt. Mert csak túlélni akarjuk azt a pár napot, pár hetet, ami keserű lemondást jelent a legtöbb ember számára. Aztán elérjük a célt, és annyira kikészülünk lelkileg, hogy muszáj ennünk pár megszokott falatot. Mert mi értelme van ennek az egésznek, ha szenvedünk? Ha sikerül bárhogy is lefogynunk, utána azt hisszük ez mindig így marad. Visszatérünk régi bevált étkezési szokásainkhoz, életvitelünkhöz, nem változik semmi, elfelejtjük miért is vágtunk bele egy –egy diétába.

Olyan egyszerűnek tűnik, hogy csak bekapunk egy-két kapszulát, vagy zsírleszívásra megyünk el. Nem ítélkezek, csupán azt írom, hogy ne legyen ez a havi menetrendünk az életünkben. Nem csupán a hízás és a külső megjelenés a probléma, vagy, hogy le kell cserélni a ruhatárat S-ről Xl-re, de idővel megjelennek a különböző betegségek is.

Felelősséget kell vállalnunk a testünkért! A kilóinkért!

A könyv nagyon jó motiváló! A lúgosítás itt sem maradhat ki! Önértékelésről is ír bővebben Nóra, mert nem szabad, hogy mindig hasonlítgassuk magunkat másokhoz. Legyünk önmagunk, a saját testünknek megfelelő kilókkal. Nem kell mindenkinek 180 centiméteres Barbi babának lenni! (Személy szerint én akkor már ki is buktam a jó nők közegéből, pedig nem!) A könyv rávilágít arra, hogyan tartsuk meg a megfelelő testsúlyunkat, egy életen át.

Gyakorlati tanácsokkal lát el bennünket, számolási értékekkel, így mi is könnyen ki tudjuk számolni mennyi is lenne az ideális! Ez azért is lényeges, mert sokszor torzképet látnak magukról a nők. Akkor is még koplalni szeretnének, mert kövérnek látják magukat, amikor már éppen tökéletes az alakjuk.

És az első és legfontosabb! Nézz a tükörbe, és fogadd el önmagad! Tudd a ki induló pontot, és a célt! A célod legyen reális!

Nóra tényeket közöl velünk, és ha megfogadod, biztos lehetsz benne, hogy elindul a változás a testedben! Dolgoznod kell magadon, de nem kell éhezned, vagy megszakadnod, mint egy igavonó!

Megemlíti a tévhiteket fogyással kapcsolatban, és elárulja nekünk a sikeres fogyás parancsolatait! Sőt egy kis plusz segítséget is ad, ha úgy érzed még kellene valami….ez legyen meglepetés a könyvből!

Érdemes elolvasni! Szeretettel ajánlom minden nőnek, és férfiaknak is!

A könyv letölthető ingyenesen: http://www.fittnok.hu/

Részletek a könyvből:


„ Ha olyan kifogásod van, hogy nekem erre nincs időm, vagy túl fáradt vagyok …- akkor gondold át alaposan, hogy valóban olyan fontos-e neked a fogyás …. Ha igen, meg fogod találni a módját a testmozgásnak, ha csak kevésbé fontos, és a legegyszerűbb végét szeretnéd a dolgoknak megfogni, akkor pedig további kifogásokat fogsz majd keresni. ”

„ A lényeg, hogy életformáddá váljon ez is, ne csak a kúra, fogyókúra idejére térj át erre a táplálkozási formára. Ha fogyókúra végeztével ugyanúgy táplálkozol,mint eddig tetted, visszahízás lesz az eredménye.Nincsen olyan fogyókúra, amivel ha egyszer lefogsz, akkor már nem kell ügyelned az alakodra, mert soha nem fogsz visszahízni. Bizony, ha nem vigyázol, ismét egy fogyókúrába fogsz keveredni és kezdődik minden elölről. ”

„ Lehet, hogy leadsz pár kilót, de fáradt leszel, ideges, netán ingerlékeny, és nevezzük néven: egy sovány, de savas szervezet is messze áll az egészségestől. Az elsavasodott szervezet az egyik fő oka az elhízásnak. A savas szervezetben könnyen elszaporodnak a mikroorganizmusok, gombák (pl. Candida gomba), amik, nagyon leegyszerűsítve: szinte szüntelenül táplálékért kiáltanak. ”

„ Adj több lúgos ételt a szervezetednek, minél többet. Optimális, ha étrended 70-80 %-ban lúgosító ételekből, és csak 20-30 %-ban enyhén savasító ételekből áll.


Egyél csodabogyót, nem kell semmit változtatnod az étrendeden, mégis fogysz egy hét alatt akár 5 kilót is! Nagyon jól hangzik, de sajnos a hiszékeny, gyors fogyást remélő embereket nagyon könnyű hasonló szöveggel vásárlásra buzdítani. A csodabogyók nem jelentenek megoldást számodra. ”

„ Éld meg a fogyókúrádat egy hatalmas pozitív lehetőségként, egy élvezetes utazásként, az egészség és karcsúság birodalmába! ”

„ Ha mindezt megfogadod, nemcsak felesleges kilóidat veszíted el, hanem egy két lábon járó energiabomba leszel, egy igazi Fitt Nő! (vagy egy Fitt Pasi, ha férfi vagy – mert hát férfiak is olvasnak minket) ”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

"Minden igazság három stádiumon megy keresztül: Először kinevetik,
Majd erőteljesen ellenzik,
Végül pedig mint maguktól értetődő dolgokat fogadják el őket. "


A. Schopenhauer


Nézd meg a Bemutatkozó videómat és az Ajándékaidat!

Hírlevél feliratkozás és Webáruház regisztráció előtt kérlek, kattints IDE!