Bevezeto

"Minden igazság három stádiumon megy keresztül: Először kinevetik, Majd erőteljesen ellenzik, Végül pedig mint maguktól értetődő dolgokat fogadják el őket. "
A. Schopenhauer

Szaffina Fűszerkonyha Facebook oldalán heti, napi rendszerességgel új cikkekkel, receptekkel várlak, ott tudtok követni továbbra is! Várlak ott szeretettel! Ott találkozunk!


2010. október 15., péntek

Izsáki potluck élmény beszámoló

"Egy farmer azt mondja nekem: "Nem élhet csupán növényi táplálékkal, mert abban nincsen semmi, amiből a csont fölépülhet"; ezért napja egy részét szinte vallásos áhítattal annak szenteli, hogy szervezetét ellássa a csontok fölépítéséhez szükséges nyersanyaggal, s miközben ekképpen oktat, egész idő alatt ökrei mögött lépked, akik növényi táplálékból épült csontjaikkal vígan húzzák előre őt magát meg súlyos ekéjét."

Szeretettel megosztom Veletek Frankóné Horváth Petra izsáki potluck beszámolóját! Az ételek ínycsiklandozóak, a képek alapján a hangulat is jó lehetett. A füzet készítése a nyers ételekről nagyon ötletes, és hasznos! A farmeros mottó vitte nálam a pálmát! (Az ételfinomságokon kívül természetesen.)

A veszprémi potluck beszámolót jövő héten olvashatjátok! Ugyanis lesz pótpotluck nálunk! (Kicsit olyan, mint a pótszilveszter, csak itt nem pezsgővel koccintunk :D ) Erre lehetett a héten jelentkezni, remélem senki nem maradt le, aki jönni akart, ha még is, a mai nap folyamán, és a hétvégén még lehet jelentkezni! Vasárnap estig!

Helyszín: IZSÁK, TISZTA FORRÁS BIOBOLT


„Ezen a fotón balról Péter látható, aki hat éve váltott életmódot és tartja súlyát a zöld turmixoknak köszönhetően (korábban 30 kg-mal többet nyomott). Most is vegyes étrenden van, csak sok zöldet eszik/iszik (amit saját maga termel) a többiből meg mértéket tart. Középen Marika, aki majdnem két hónapig étkezett nyersen, de visszatért hagyományosra (azt mondta most újra szeretné kezdeni), jobbról pedig én vagyok, hasamon Mátyás baba.

HÁTUL BALRÓL - zeller saláta:

Miután vékonyra reszeltük a zellert sózzuk le, és hagyjuk állni, amíg elkészítjük a saláta levet: frissen facsart citrom levét kevés mézet és vizet keverjünk el,majd nyomjuk bele a fokhagymát présen keresztül. Hígítsuk vízzel, majd adjuk hozzá a zellert. (Ha nagyon sós lett a zellerünk csavarjuk ki.) Igazán másnap/harmadnap finom!

HÁTUL JOBBRÓL: alma kockák banános, fahéjas öntettel.

BAL OLDALON: krékerek, hajdina kolbászkák, csírafasírt
Gitta receptjei alapján (némi változtatással), valamint aszalt cukkíni, sütőtök.

Elöl: Gitta brokkoli salátája, jobbra a hozzá tartozó kesus öntet.

A bulira készítettünk egy pici füzetet a nyers evésről és a bio termékekről, ez volt az elején a mottó:

"Egy farmer azt mondja nekem: "Nem élhet csupán növényi táplálékkal, mert abban nincsen semmi, amiből a csont fölépülhet"; ezért napja egy részét szinte vallásos áhítattal annak szenteli, hogy szervezetét ellássa a csontok fölépítéséhez szükséges nyersanyaggal, s miközben ekképpen oktat, egész idő alatt ökrei mögött lépked, akik növényi táplálékból épült csontjaikkal vígan húzzák előre őt magát meg súlyos ekéjét."Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

"Minden igazság három stádiumon megy keresztül: Először kinevetik,
Majd erőteljesen ellenzik,
Végül pedig mint maguktól értetődő dolgokat fogadják el őket. "


A. Schopenhauer


Nézd meg a Bemutatkozó videómat és az Ajándékaidat!

Hírlevél feliratkozás és Webáruház regisztráció előtt kérlek, kattints IDE!