Bevezeto

"Minden igazság három stádiumon megy keresztül: Először kinevetik, Majd erőteljesen ellenzik, Végül pedig mint maguktól értetődő dolgokat fogadják el őket. "
A. Schopenhauer


Kattints a részletekért!


Nézd meg a Bemutatkozó videómat és az Ajándékaidat! Hírlevél feliratkozás előtt kérlek, kattints IDE!

2010. szeptember 24., péntek

Céklapuding:

Összetevők:

2-3 db cékla
1 db piros alma
0,5 citrom húsa és leve

Parádi kirándulásunk előtt kaptunk céklát, (igazi falusi cékla, melyet a nagymama hozott a „mosóból”) és finom levet készítettünk belőle. A megmaradt szárazanyagon gondolkodtam mit is lehetne belőle csinálni. Van egy céklás-káposztás receptem (ezt is közlöm majd) de most valami édeset kívántam.

Így fogtam egy almát, meghámoztam és leturmixoltam. Hozzákevertem a céklát, kevés citromlevével ízesítettem.

Édesítő nem kell hozzá, a cékla és az alma is elég gyümölcscukrot tartalmaz.

Parádon ez volt a vacsink. Kettőnknek tökéletes, finom és laktató vacsora volt.

Tipp:

Mivel a cékla és az alma is bőségesen tartalmaz levet, érdemes legalább az egyiket pl: céklát, gyümölcsprésben „kifacsarni” és a víz helyett cékla lével turmixolni az almát. Így nem lesz folyós a puding.

Elkészíthetted úgy is, hogy mindegyiket gyümölcsprésen átnyomod, levet megiszod, a szárazanyagból pedig egy tömörebb alapú pudingot kapsz. Ha túl hígra sikerülne tegyél hozzá psylliumot (Utifű maghéj).

Egészségre gyakorolt hatása:

A cékla kiváló vérképző, és jól szabályozza a máj anyagcsere folyamatait. Megakadályozza a daganatos sejtek szaporodását, regenerálja a vörösvérsejteket és jó vérszegénység ellen is. A cékla, A, B1, B2 és C- vitamint tartalmaz, ásványi anyagok közül pedig folsavat, foszfort, ként, nátriumot, káliumot, magnéziumot valamint a legtöbb vasat tudja a szervezet kinyerni belőle a zöldségek közül. Méregtelenít, beállítja a szervezet sav-bázis egyensúlyát. A benne található cukor könnyen hasznosítható, így gyors energiaforrást jelenthet a szervezetnek, és várandós anyák is bátran fogyaszthatják, segít a menstruációs zavarokban.

Az alma segíti az emésztést, rostjai tisztítják a belet, segít a perisztaltikus mozgásban,szabályozza a vesét, és a májat. A, E, K, C, B6 vitamin, kálium, kálcium, magnézium, folsav, pantothén sav, riboflavin, biotin található benne. Az alma már régóta ismert gyógy gyümölcs. Használható tisztító kúráknál, diétáknál, és különböző betegségeknél, vese, máj, gyomor betegség, depresszió, álmatlanság. „Naponta egy alma, az orvost távol tartja!

A citrom nagy mennyiségben tartalmaz C-vitamint, flavonszerű glikozidot és illóolajat. A C-vitamin antioxidáns hatású, erősíti a szervezet immunrendszerét. A glikozid antibakteriális hatást fejt ki, az illóolaj pedig serkenti az emésztést. A citromlevet hagyományosan elsősorban megfázás, légúti fertőzés esetén javasolják antibakteriális, nyákoldó és gyulladáscsökkentő hatása miatt, de ezenkívül frissítő, lázcsillapító, álmatlanság esetén idegnyugtató, epehajtó, féregűző, vérképző hatást is tulajdonítanak neki.

SZOMBATON JÖN!!!

Figyeld a blogot!

Már csak 2 nap!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

"Minden igazság három stádiumon megy keresztül: Először kinevetik,
Majd erőteljesen ellenzik,
Végül pedig mint maguktól értetődő dolgokat fogadják el őket. "


A. Schopenhauer


Nézd meg a Bemutatkozó videómat és az Ajándékaidat!

Hírlevél feliratkozás és Webáruház regisztráció előtt kérlek, kattints IDE!