Bevezeto

"Minden igazság három stádiumon megy keresztül: Először kinevetik, Majd erőteljesen ellenzik, Végül pedig mint maguktól értetődő dolgokat fogadják el őket. "
A. Schopenhauer

Vegán Tanfolyam


Szaffina Fűszerkonyha Facebook oldalán heti, napi rendszerességgel új cikkekkel, receptekkel várlak, ott tudtok követni továbbra is! Várlak ott szeretettel! Ott találkozunk!


2010. augusztus 27., péntek

Egészség-vár program

Felhívnám figyelmeteket, a Vegetáriánus Fesztiválra!

Ha éppen nem vagy vega, vagy vegetáriánus, akkor is érdemes eljönnöd, mert nagyon sok érdekes, és értékes információkkal lehetsz gazdagabb!

Spirituális előadók és zenészek szolgáltatják a megfelelő hangulatot, és a fontos információkat. Ételkóstolók, termékbemutatók, és sok egészséggel kapcsolatos kezelések lesznek elérhetőek számunkra.

Tudom kicsit későn szólok, ( ezért is érdemes mindig feljönni a blogra, mindig vannak friss infók) én is a napokban tudtam meg. Mi ott leszünk! És Te?


XIV. VEGETÁRIÁNUS FESZTIVÁL

– életmód nap nem csak növényevőknek –

A rendezvény szervezője az Egészség-vár Alapítvány ezúton hívja meg Önt a 14. éve megrendezésre kerülő, kétnapos rendezvényére, a XIV. Vegetáriánus Fesztiválra.

A rendezvény időpontja: 2010. augusztus 28-29.
A rendezvény helyszíne: Pataky Művelődési Központ
(1105 Budapest, Szent László tér 7-14.)

A rendezvényre a belépés ingyenes!

A 14. alkalommal megrendezett fesztiválon vegetáriánusoknak és az életmód iránt érdeklődőknek kínáljuk táplálkozási szakemberek előadásait, csoportos jóga, relaxációs és tánc foglalkozásokat, valamint makrobiotikus és vegetáriánus ételkóstolókat, öko és bio szemléletű termékek bemutatóit.

A fesztivál augusztus 28-án, 10.30-kor egy közös, gyógyító meditációval kezdődik: Tuboly Bea tibeti hangtálakkal varázslatos zenét kelt életre, a hangzást inspiráló, önmagunkat megerősítő gondolatokkal erősíti fel. A tibeti hangtálak többdimenziós zengése a csendbe vezet bennünket vissza, és utat nyit létünk ősforrásához.

A szakmai előadások közül több korunk népbetegségeiről és természetes gyógymódjaikról ad átfogó képet. Így például szombati napon Varga Sándor (természetgyógyász) az allergiáról, Sebestyén Szilvia (makrobiotikus életmódtanácsadó) a korai öregedésről, Oszter Tamás feledésbe merült természetes gyógymódokról beszél. Vasárnap Feketéné Bokor Katalin (fitoterapeuta) a II-es típusú diabetes természetes gyógymódjait veszi sorba, Tóth Gábor (élelmiszeripari vegyészmérnök, életmódtanácsadó) pedig elmondja, hogyan fordíthatók vissza a szív- és érrendszeri megbetegedések, Benda Judit (gyógyszerész) a fogak hosszútávú megőrzéséhez ad tanácsokat, Váradi Tibor az emésztőszervi megbetegedések természetes gyógymódjait veszi sorba. Szó lesz még a gyümölcs és zöldségfogyasztás jótékony hatásairól, a nyers vegetáriánus életmódról, a nem megfelelően válogatott élelmiszerek kártékony hatásairól. Egy különlegességgel is készülünk: vendégeink az indiai eredetű, sorsunkat leíró Pálmalevelekről is hallhatnak.

A két nap alatt lehetőség van természetgyógyászokkal folytatott konzultációra, nemcsak előadóink, de többek között a Hagyományos Kínai Orvoslás elveit követő Juglandis Egészségközpont munkatársai is a vendégek rendelkezésére állnak, így az érdeklők egy gyors szem, nyelv, fül, pulzus diagnosztika alapján átfogó képet kaphatnak egészségi állapotukról és tanácsokat egészségük megőrzéséhez. Kikapcsolódásnak, feltöltődésnek a balett teremben óránként kezdődő jóga, relaxációs, Aviva torna foglalkozásokat ajánljuk, amelyeken szintén bárki részt vehet.

A fesztivál kulturális programjai közül a Jóga a Mindennapi Életben bajan csoportját említjük, akik Laár Andrással vezetésével indiai zenékből összeállított koncerttel érkeznek. Szombaton Kövi Szabolcs fuvolaművész a tőle már jól ismert és szeretett hangulatos relaxáció zenével lép fel: az ír és gaelik népdalokat feldolgozó Varázslat című új albumát mutatja be. A dinamikus számok mellett végig egy lebegő, finom hangulatban várható koncertjén. Bittner Meenakshi Dóra szombat este Bharatanatyam stílusban mutat be néhány dél-indiai klasszikus táncot, míg Túri Virág vasárnap délben lép fel Odisszi táncokkal. Vasárnap Labant Csaba és Ada spanyol hangulatú, a világbékét, a szeretetet, a benső valóságot és végtelent megidéző világzenei koncertjével zárul a rendezvény.

A programokat bio és öko termékek vására, ingyenes ételkóstolók, a „Hogyan készül?” standon a természetes és tudatos fogyasztói szokásokat támogató termékek bemutatója, masszázs és reiki szoba teszi teljessé. A fesztiválon gondoltunk a kisebb és nagyobb gyerekekkel érkező családokra is, szoptató- és pelenkázósarok, dúlaügyelet, gyerekjátékok és zenés gyerekprogramok várják őket.

A teljes program megtekinthető: a www.egeszsegvar.hu

Részletes program leírás:

Szombat

10.00 A XIV. Vegetáriánus fesztivál hivatalos megnyitója

10.30 Tuboly Bea „Tibeti hangtálak" – meditáció
(Kérjük, pontosan érkezzenek, mert kezdés után a teremajtókat bezárjuk annak érdekében, hogy a meditációt ne zavarják meg járkálással!)

11.00 Sebestyén Szilvia: Hogyan fiatalodhatunk vissza és épülhetünk fel a természetes, ízletes ételek segítségével?

12.00 Varga Sándor: Gyermekkori allergiák kezelése a táplálkozással

13.00 Kövi Szabolcs: Varázslat c. albumának bemutatója

14.00 Oszter Tamás: Természetes gyógyulás, amiről nem akarják, hogy tudj

15.00 Oszter Tamás: Pálmalevelek

16.00 Bányay Géza: Vegetáriánus életmód a nemártás (ahimszá) elveinek mentén

17.00 Dr. Craig Sommers: A kiváló egészség és a hosszú élet titka

18.30 Bittner Meenakshi Dóra: Bharatanatyam (indiai klasszikus tánc bemutató)

Vasárnap

10.00 Majoros Károly: Az egészséges táplálkozás energetikai alapelvei

11.00 Feketéné Bokor Katalin: A II-es típusú diabetes gyógyítása brazil természetgyógyászati
elvek mentén

11.45 Túri Virág Réka: Odisszi tánc bemutató

12.15 Tóth Gábor: Hogyan fordítható vissza a visszafordíthatatlan? Kitisztított érpályák bármely életkorban

13.00 Benda Judit: Megmenthetők a fogaid?

14.00 Váradi Tibor: Emésztőrendszeri betegségek megelőzése és gyógyítása természetes módszerekkel

15.00 Jóga a Mindennapi Életben® Bhajan Band koncert Laár Andrással és jóga bemutató

16.00 Figyelem, programváltozás! Sáfár Iván 80/10/10 című, a nyers vegetáriánus étkezésről szóló előadása sajnos elmarad, az előadó rajta kívül álló okok miatt le kellett mondja az előadását. Helyette a következő előadás-meditáció lesz programon ebben az időszakban:
KV Suresh (India): Tegyük az életet ünneppé (Making Life a Celebration)

17.00 Wolfgang Köbel: A fermentált tejkészítmények és az egészséges bélflóra

18.00 Labant Csaba és Ada: Földanya - világzenei koncert

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

"Minden igazság három stádiumon megy keresztül: Először kinevetik,
Majd erőteljesen ellenzik,
Végül pedig mint maguktól értetődő dolgokat fogadják el őket. "


A. Schopenhauer


Nézd meg a Bemutatkozó videómat és az Ajándékaidat!

Hírlevél feliratkozás és Webáruház regisztráció előtt kérlek, kattints IDE!