Bevezeto

"Minden igazság három stádiumon megy keresztül: Először kinevetik, Majd erőteljesen ellenzik, Végül pedig mint maguktól értetődő dolgokat fogadják el őket. "
A. Schopenhauer

Vegán Tanfolyam


Szaffina Fűszerkonyha Facebook oldalán heti, napi rendszerességgel új cikkekkel, receptekkel várlak, ott tudtok követni továbbra is! Várlak ott szeretettel! Ott találkozunk!


2010. július 3., szombat

Franciasaláta

Hozzávalók: zöldborsó, sárgarépa, zeller, magmajonéz

Apróra felszeleteljük a zellert a sárgarépát, és összekeverjük megfelelő arányban, (ahogy szemednek, szádnak kívánatos) majd leöntjük majonézzel. Eléggé telít, ebből mi nem tudunk sokat enni, de nagyon fincsi!



Tipp:


Magmajonézt külön bejegyzésben találod.

Egészségre gyakorolt hatása:

A zöldborsó gazdag fehérjében, továbbá tartalmaz foszfort, káliumot, vasat, cinket, mangánt, és rezet. C, B1, B2- vitamint, és karotint is tartalmaz.

A sárgarépa jelentős béta-karotint tartalmaz, melyet a szervezet A- vitaminná alakít, mely erősíti a szemet, immunrendszert, nyálkahártyát. Antioxidáns, részt vesz a szabadgyökök károsító hatásának megakadályozásában. Megakadályozza a puffadást, és székrekedést. (Mellesleg segít a barnulásban is!) Levele: vérnyomás csökkentő.

A zellerben megtalálható a C-vitamin, kálcium, foszfor, vas, magnézium, kálium. Erős vízhajtó hatású, fogyókúráknál kiváló, serkenti a veseműködést, az emésztést, erősíti az immunrendszert, vértisztító. Levelét zöld léként is elkészíthetjük banánnal, vagy édes almával, (elég erőteljes íze van). Gyógyteát is készíthetünk leveléből, az vizelethajtóként tanácsos. Megszárított, és ledarált zellerlevélből zeller sót készíthetünk, adhatunk hozzá tengeri sót, de önmagában is elég sós. A zellert, akárcsak a petrezselymet nemi vágy fokozóként tartják számon…..hát, ki tudja, elég erős növény!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

"Minden igazság három stádiumon megy keresztül: Először kinevetik,
Majd erőteljesen ellenzik,
Végül pedig mint maguktól értetődő dolgokat fogadják el őket. "


A. Schopenhauer


Nézd meg a Bemutatkozó videómat és az Ajándékaidat!

Hírlevél feliratkozás és Webáruház regisztráció előtt kérlek, kattints IDE!