Bevezeto

"Minden igazság három stádiumon megy keresztül: Először kinevetik, Majd erőteljesen ellenzik, Végül pedig mint maguktól értetődő dolgokat fogadják el őket. "
A. Schopenhauer

Vegán Tanfolyam


Szaffina Fűszerkonyha Facebook oldalán heti, napi rendszerességgel új cikkekkel, receptekkel várlak, ott tudtok követni továbbra is! Várlak ott szeretettel! Ott találkozunk!


2018. május 6., vasárnap

Görög Saláta


Saláta levél és jégsaláta összetépkedve, felkockázott uborka, paradicsom, csíkokra szeletelt sárga paprika, lila hagyma, apróra vágott petrezselyem. Kevés szerecsendióval, és tengeri sóval ízesítjük, utóbbira nem is lesz nagyon szükség, mert felszeletelt olívabogyót is rakunk hozzá, ami, elég sós. Kockára vágott tofuval bolondíthatjuk meg, miután extra szűz olívaolajunkkal nyakon öntöttük.

Tipp: Elkészíthetjük tofu nélkül is, akkor az uborka, és az olívabogyó kapjanak kicsit nagyobb szerepet a salátában.


Reszelhetünk rá sárgarépát is, díszítésként, és ízesítésként. A lila hagyma erős ízt ad neki, szinte megalapozza a görög saláta igazi hangulatát, ezért ne sajnáljuk bele!

Egészségre gyakorolt hatása:

A saláták C, B vitamint, karotint, vasat, meszet, foszfort tartalmaz. Frissítő hatását a levelek citromsav tartalma adja.

A paradicsom magas C vitamin tartalmú. Káliumot, magnéziumot, kálciumot, nátriumot, és E vitamint tartalmaz. Almasav, citromsav, borostyánkősav is található benne. Antioxdáns (likopén miatt), és mikrobaölő (tomatin vegyület miatt). Erősíti az immunrendszert, és segít az emésztésben. Vér és vesetisztító.

Uborka gazdag káliumban, vasban, foszforban, kálciumban, nátriumban, szénhidrátokban, A1, B1, B2, B6, C-vitamin. Magas víztartalmú, segíti a vese működést.

Petrezselyem vizelethajót, és étvágyjavító, vesekő, és vesehomok megelőzésére ajánlják. C vitamint is tartalmaz, és fokozhatja a nemi vágyat!

A paprikában jelentős a C vitamin, P vitamint is tartalmaz, és megtalálható benne az A vitamin provitaminjai: alfa –és béta karotin, kriptoxantin. Étvágygerjesztő, izzasztó, és vizelethajtó.

A szerecsendió erős fűszer, óvatosan kell használni. Mérsékli a savtúltengést, javítja az emésztést.

A lila hagyma C-vitamin bomba, és jelentős mennyiségű B-vitamint is tartalmaz. Immunerősítő, csökkenti a vércukorszintet, remek vízhajtó, jótékony hatással van a vesénkre. És mint minden hagyma féle, fertőtlenítő hatású!

Az olívabogyó F vitamint, esszenciális zsírsavakat tartalmaz. Az F vitamin a sejthártyát építi, és a hormon háztartásban segít. A, D, E, és béta karotint tartalmaz. Erősíti az izomsejteket és jó hatású reumás ízületi gyulladás esetén is. Csökkenti a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát. Gyulladáscsökkentő, vérnyomáscsökkentő és értágító hatással rendelkezik.

A tofu gazdag fehérjében, valódi húspótló, de mivel szójatermék, ezért nehezen emészthető fehérjékhez tartozik, keveset együnk belőle, és olyat vásároljunk, ami nem génkezelt!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

"Minden igazság három stádiumon megy keresztül: Először kinevetik,
Majd erőteljesen ellenzik,
Végül pedig mint maguktól értetődő dolgokat fogadják el őket. "


A. Schopenhauer


Nézd meg a Bemutatkozó videómat és az Ajándékaidat!

Hírlevél feliratkozás és Webáruház regisztráció előtt kérlek, kattints IDE!